Sajtszószos zöldségkert
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
50g karfiol5 kcal
-
50g brokkoli10 kcal
-
25g sárgarépa9 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
13g cheddar sajt50 kcal
-
5g kéksajt18 kcal
-
38g főzőtejszín49 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
25g víz0 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
18 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
200g karfiol20 kcal
-
200g brokkoli41 kcal
-
100g sárgarépa36 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
50g cheddar sajt202 kcal
-
20g kéksajt71 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
100g víz0 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
71 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
19.7g karfiol2 kcal
-
19.7g brokkoli4 kcal
-
9.8g sárgarépa4 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
4.9g cheddar sajt20 kcal
-
2g kéksajt7 kcal
-
14.7g főzőtejszín19 kcal
-
14.7g tejföl29 kcal
-
9.8g víz0 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
2g vaj14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 23.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 652.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 225 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 207 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 156.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 364 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 165 micro
-
α-karotin 781 micro
-
β-karotin 1993 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 487 micro
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 31.6 g
Zsír
-
Összesen 93.9 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 249 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2609.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 901 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 736 mg
-
Nátrium 827 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 627.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1457 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 158 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 156 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 662 micro
-
α-karotin 3125 micro
-
β-karotin 7974 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1949 micro
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 307 micro
-
β-karotin 784 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 192 micro
Hozzávalók
-
20 dkg karfiol
-
20 dkg brokkoli
-
10 dkg sárgarépa
-
3 gerezd fokhagyma
-
5 dkg cheddar sajt
-
2 dkg kéksajt
-
1.5 dl főzőtejszín
-
1.5 dl tejföl
-
1 dl víz
-
1 csapott ek finomliszt
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 dkg vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Az 1 ek olajon megpároljuk a vegyes zöldségeket - picit sózva, s igazán keveset borsozva.
- Egy tálban összekeverjük a tejszínt a tejföllel, a liszttel, a vízzel (amennyiben kicsit több sajtot teszünk bele, akkor a liszt egyáltalán nem kell).
- A sajtokat pedig apróra vágjuk.
- Amikor a zöldségek megpuhultak, egy másik edényben felolvasztjuk a vajat, s beleszórjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát.
- Mikor a forró vajban elkezdi kiereszteni a fokhagyma az aromáját, ráöntjük a megpárolt zöldségeket, s jól átforgatjuk, hogy a fokhagymás-vajas íz átjárhassa.
- Ezután ráöntjük az imént összekevert tejszín-tejföl elegyet, valamint az aprított sajtokat.
- A végén még utána sózzuk, amennyiben szükséges.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 202
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 16440
- Feltöltés dátuma: 2010. június 11.
Ajánló
Tésztával, rizzsel egyaránt nagyon finom. Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket! Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A múlt héten gombával csináltam ugyanezt. Ott sem volt vöröshagyma a gomba alatt. Pusztán a felaprított gombát minimális olajon megpároltam, s utána másik edényben kezdtem a vajas, fokhagymás dolgot.. Hmm.. az is nagyon finom lett :o))