r
Nosalty Logó

Sajtszószos zöldségkert

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Flikflak
Sajtszószos zöldségkert
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 281 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1126 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    652.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    781 micro
  • β-karotin
    1993 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 281 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    93.9 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2609.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    901 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    736 mg
  • Nátrium
    827 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    627.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1457 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    662 micro
  • α-karotin
    3125 micro
  • β-karotin
    7974 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1949 micro
Összesen 1126 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    307 micro
  • β-karotin
    784 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az 1 ek olajon megpároljuk a vegyes zöldségeket - picit sózva, s igazán keveset borsozva.
  2. Egy tálban összekeverjük a tejszínt a tejföllel, a liszttel, a vízzel (amennyiben kicsit több sajtot teszünk bele, akkor a liszt egyáltalán nem kell).
  3. A sajtokat pedig apróra vágjuk.
  4. Amikor a zöldségek megpuhultak, egy másik edényben felolvasztjuk a vajat, s beleszórjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát.
  5. Mikor a forró vajban elkezdi kiereszteni a fokhagyma az aromáját, ráöntjük a megpárolt zöldségeket, s jól átforgatjuk, hogy a fokhagymás-vajas íz átjárhassa.
  6. Ezután ráöntjük az imént összekevert tejszín-tejföl elegyet, valamint az aprított sajtokat.
  7. A végén még utána sózzuk, amennyiben szükséges.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 202
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 16432
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 11.

Ajánló

Tésztával, rizzsel egyaránt nagyon finom.   Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket! Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtszószos zöldségkert
Flikflak 30 recept

A múlt héten gombával csináltam ugyanezt. Ott sem volt vöröshagyma a gomba alatt. Pusztán a felaprított gombát minimális olajon megpároltam, s utána másik edényben kezdtem a vajas, fokhagymás dolgot.. Hmm.. az is nagyon finom lett :o))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...