Sajtszószban sült sonkás palacsinta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 14% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 18% Zsír
A 8 db palacsintához
-
41g tojás52 kcal
-
50g tej28 kcal
-
44g víz0 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
2g vaj13 kcal
A töltelékhez
A sajtszószhoz
-
13g vaj90 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
63g zöldség alaplé4 kcal
-
63g tej35 kcal
-
13g sajt44 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A tetejére
-
25g sajt88 kcal
Összesen
722
kcal
- 14% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 18% Zsír
A 8 db palacsintához
-
165g tojás208 kcal
-
200g tej112 kcal
-
175g víz0 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
7g vaj50 kcal
A töltelékhez
A sajtszószhoz
-
50g vaj359 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
250g zöldség alaplé18 kcal
-
250g tej140 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A tetejére
-
100g sajt352 kcal
Összesen
2881
kcal
- 14% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 18% Zsír
A 8 db palacsintához
-
9.5g tojás12 kcal
-
11.5g tej6 kcal
-
10.1g víz0 kcal
-
8.7g finomliszt32 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
A töltelékhez
A sajtszószhoz
-
2.9g vaj21 kcal
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
14.4g zöldség alaplé1 kcal
-
14.4g tej8 kcal
-
2.9g sajt10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A tetejére
-
5.8g sajt20 kcal
Összesen
165
kcal
- 14% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 34 g
Zsír
-
Összesen 44.2 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 266 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2017.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 611 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 376 mg
-
Nátrium 955 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 121.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 423 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 419 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 191 micro
Összesen
722
kcal
- 14% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 136 g
Zsír
-
Összesen 176.7 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1065 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8068.9 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 2445 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 1506 mg
-
Nátrium 3822 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162.3 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 486.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1694 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 177 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 176 micro
-
Kolin: 507 mg
-
Retinol - A vitamin: 1677 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 218 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 765 micro
Összesen
2881
kcal
- 14% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 465.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 221 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 28.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
A 8 db palacsintához
-
3 db tojás
-
200 ml tej
-
175 ml víz
-
150 g finomliszt
A töltelékhez
-
10 dkg sonka
A sajtszószhoz
-
50 g vaj
-
1 kis fej vöröshagyma
-
30 g finomliszt
-
250 ml zöldség alaplé
-
250 ml tej
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A tetejére
Elkészítés
A 8 db palacsintához
- A palacsintatésztához a tojást elkeverjük 200 ml tejjel és 175 ml vízzel. Apránként beledolgozunk 150 g lisztet, majd 30 percig pihentetjük.
- A hagymát apróra vágjuk, a sajtot durvára reszeljük.
- Palacsintasütőben felhevítünk egy kis vajat, ráöntünk egy kis merőkanálnyi tésztát, és mindkét oldalon megsütjük. Hasonlóképpen még 7 palacsintát sütünk.
- Mindegyik palacsintára egy-egy szelet főtt sonkát terítünk, megszórjuk a sajt felével, szorosan feltekerjük, és vajjal kikent tűzálló tálba fektetjük.
- A maradék vajon üvegesre pároljuk a hagymát, megszórjuk 30 g liszttel, rövid ideig pirítjuk, majd felöntjük a levessel es a maradék tejjel. Állandóan kevergetve felforraljuk, majd alacsony hőfokon 5 percig főzzük. Hozzáadunk 50 g sajtot, és sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük.
- A palacsintákat meglocsoljuk a sajtszósszal, meghintjük a maradék reszelt sajttal, és előmelegített sütőben megsütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 122
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7997
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A receptet egy régebbi Tinában olvastam. Végre eljött az ideje, hogy elkészítsem. Nekünk nagyon ízlett.