r
Nosalty Logó

Sajtos-zelleres-körtés rizottó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtos-zelleres-körtés rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1136 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4542 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3027.8 g
  • Cink
    103 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    1654 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 1136 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.5 g

Zsír

  • Összesen
    216.8 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    396 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12111.4 g
  • Cink
    411 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    2244 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    2256 mg
  • Nátrium
    6615 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    761.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    927 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1357 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    872 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    672 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    575 micro
Összesen 4542 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy serpenyőben, vagy alacsonyfalú lábosban az apróra vágott vöröshagymát a vaj felén üvegesre dinszteljük.
  2. A fokhagymát vékonyra szeleteljük, a hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk.
  3. Amikor a fokhagymaillata megcsapta az orrunkat, adjuk a rizst a hagymás keverékhez,éskeverjük kb. 3 percig, hogy ne égjen le, viszont kapjon egy sárgás, csillogó színt, és felforrósodjon.
  4. Amikor a rizs már meleg, adjuk hozzáegyenletesen a fehérbort, intenzív kevergetés mellett, ezután már közepes lángon.
  5. Közben készítsük el / melegítsük fel az alaplevet. Amint a rizs elnyelte a bort, öntsük fel egy merőkanál alaplével - fontos, hogy a kevergetést hosszabb időre ne hagyjuk abba, és hogy az alaplevet is egyenletesen osszuk el a serpenyőnkben. Amikor a rizs már kezdi elveszíteni a nedves-"tejberizses" állagát, mindig öntsük fel egy újabb merőkanál alaplével, folytonos kevergetés mellett. Ezt összesen 5-6-szor ismételjük, a merőkanál nagyságától függően.
  6. Az utolsó előtti felöntés alkalmával adjuk hozzá az apróra kockázott szálzellert, a meghámozott és felkockázott körtét és a szintén apróra darabolt gorgonzola (vagy taleggio sajtot is), az egészet jó alaposan elkeverjük.
  7. Az utolsó felöntés fakultatív, ezzel még alakíthatjuk a rizottó kívánt állagát. Haezt elértük, akkor vegyük le az edényt a tűzről, és adjuk a vaj másik felét az ételhez, egy-két bekeveréssel. Fedjük le.
  8. Közben egy másik serpenyőt felforrósítunk, és a felezett dióbeleket enyhén megpirítjuk. Ha levettük a tűzről, a pirított diót egy nagyobb késsel és2-3 mozdulattal felaprítjuk.
  9. A rizottót frissen, melegen tálaljuk, a tetejére szórjuk a pirított diót és a parmezán-forgácsokat.
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7015
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 01.

Ajánló

A szálzeller helyett egy közepes zellergumót is használhatunk (ld. képen is), de ezt különösen apróra kockázzuk, és már az első alapleves felöntésnél adjuk a rizshez. A borajánlatunk egy fahordóban érlelt fehérbor, mind a felöntéshez, mind pedig a fogyasztáshoz. Jó étvágyat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a rizottó idén karácsony másnapján debütált a családi vacsorán, és bár nem igazán ünnepi fogás, nagy sikert aratott. A receptet - több hasonló jellegű rizottó megkóstolását és más receptek átolvasását követően - a családi közakaratnak megfelelően így véglegesítettük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...