r
Nosalty Logó

Sajtos-vajas tekercs lenmaggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Sajtos-vajas tekercs lenmaggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tésztája

sajtos-vajas krém

Összesen 1132 kcal
  • 12% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tésztája

sajtos-vajas krém

Összesen 3394 kcal
  • 12% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tésztája

sajtos-vajas krém

Összesen 309 kcal
  • 12% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2038.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    1020 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 1132 kcal
  • 12% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    96.4 g

Zsír

  • Összesen
    152.3 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    772 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6114.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1188 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1404 mg
  • Nátrium
    3061 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1132 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 3394 kcal
  • 12% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

tésztája

sajtos-vajas krém

Elkészítés

tésztája

  1. Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben, amit cukrozunk. Mikor felfutott, a két fajta liszttel, az egyik tojássárgájával, sóval, olajjal, maradék langyos tejjel tésztát dagasztunk. Langyos helyen megkelesztjük, letakarva egy ruhával.
  2. Közben a vajat összeolvasztjuk a reszelt sajttal, sózzuk. Felolvasztva használjuk.
  3. Mikor megkelt a tészta, enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 7-8 mm-re. Megkenjük a sajtos vajjal, feltekerjük, mint a bejglit. A tésztarudat felvágjuk háromszögekre, és sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk.
  4. Átkenjük a másik tojássárgájával, megszórjuk lenmaggal, és előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük. Nem kell túl sötétre sütni. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1075
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 22.

Ajánló

Lehet csak finomliszttel is készíteni!!!Egy pohár kakaó,vagy tejeskávé nagyon finom hozzá!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jöhet a reggeli, akkor is jó, jöhet az délutáni időszak, amikor csak úgy jól esne valami.... ha egy pohár tejeskávét is kínálunk mellé, na ez már teli találat!!!! :-)))))

Hozzávalók

tésztája

sajtos-vajas krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...