r
Nosalty Logó

Sajtos-tojásos nokedli ecetes-hagymás salátával Dobó Ágitól

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Sajtos-tojásos nokedli ecetes-hagymás salátával Dobó Ágitól
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A nokedlihez

A salátához

725
Kalória
27.4g
Fehérje
93.1g
Szénhidrátok
26.4g
Zsír
412.5g
Víz
273.1g
Koleszterin
4.5g
Rost
13.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A nokedlihez

A salátához

Összesen 725 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A nokedlihez

A salátához

Összesen 2174 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A nokedlihez

A salátához

Összesen 125 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1192.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    412.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    694 micro
Összesen 725 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    79.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    819 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3577.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    961 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1252 mg
  • Nátrium
    998 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1237.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    742 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    645 mg
  • Retinol - A vitamin:
    640 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1222 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2082 micro
Összesen 2174 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 125 kcal

Elkészítés

A nokedlihez

  1. A lisztből, egy darab tojásból, és a vízből keverjünk ki egy masszát, közben sózzuk. A végeredmény egészen folyós, nekünk pont ez kell.
  2. Tegyünk fel vizet forrni, sózzuk, majd egy nokedliszaggatóval a forró, sós vízbe szaggassuk bele a nokedlit. A tésztát egyszerre vagy több felvonásban kb. 1 percig főzzünk. Ha ha feljöttek a víz tetejére a nokedlik, halásszuk ki őket.
  3. A maradék három tojást verjük fel és sózzuk, borsozzuk. Ha egy mód van rá használjunk friss őrült borsot.
  4. A keverékhez reszeljük hozzá a cheddar sajtot és keverjük el. F
  5. orrósítsunk fel egy serpenyőt, és öntsük bele a két kanál olajat. Öntsük a sajtos-tojásos keveréket a forró serpenyőbe, majd zúdítsuk rá a nokedlit, és pár mozdulattal keverjük át, hogy a tojás rásüljön. Akkor tökéletes, ha nem veszíti el a fényét, és a tojás kicsit még folyik, vagy remeg.
  6. Friss borssal tálaljuk, és a salátával.

A salátához

  1. A jégsalátát egy tálba tépkedjük. A hagymát vékony csíkokra vágjuk, és hozzádobjuk a salátához.
  2. Az ecetet, a cukrot, sót és a vizet összekeverjük, és a salátára öntjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 5 perc

Jogász, szépségkirálynő, blogger és anyuka, mindez kb. 170 centibe sűrítve, a Nosalty konyhájában Dobó Ági isteni friss nyári salátát készített, na meg sajtos-tojásos nokedlit. Ha benned is él a sztereotípia a szépségkirálynők önsanyargató életéről, akkor gyorsan dobd ezt az elképzelést, és légy olyan mint Ági, aki elmondása szerint tésztát tésztával eszik. Egyszerű és isteni nokedli, dobd össze te is!  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!