r
Nosalty Logó

Sajtos tészta húsgolyóval

Norbi06
Sajtos tészta húsgolyóval
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tészta+szósz

húsgolyók

1057
Kalória
43.8g
Fehérje
40.6g
Szénhidrát
79.8g
Zsír
146.7g
Víz
171.8g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
3.1g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír

tészta+szósz

húsgolyók

Összesen 1057 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír

tészta+szósz

húsgolyók

Összesen 2112 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír

tészta+szósz

húsgolyók

Összesen 257 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    79.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1747.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    686 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    146.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 1057 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.6 g

Zsír

  • Összesen
    159.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3495.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    660 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1184 mg
  • Nátrium
    1372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    293.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    511 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    479 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 2112 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 257 kcal

Elkészítés

tészta+szósz

  1. Odarakunk forrni egy fazékba vizet a tésztának. Közben begyúrjuk a darált húst egy kevés sóval, borssal, és félrerakjuk.
  2. Egy magas falú, nagy serpenyőben egy ek. olívaolajon kis lángon megfuttatjuk a széttört fokhagymát, felöntjük a tejszínnel, belemorzsoljuk a sajtot, és forrásig hevítjük az elegyet. Egyneművé keverjük ki, és félrehúzzuk.
  3. Forró olajban kisütjük, gyorsan, nagyjából 1-2 perc alatt a golyókra formált húsokat. Papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat.
  4. Időközben a leírás szerint megfőzzük a tésztát "al dente", ez spagettinél általában 5-7 perc. Ezután azonnal összekeverjük a szósszal. A tészta főzővizéből is rakhatunk hozzá nyugodtan, el fog elegyedni a szósszal, és szép bevonatot képez a tésztán a benne lévő keményítőnek köszönhetően.
  5. Ízlés szerint még rakhatunk hozzá kevés sót, borsot, megszórhatjuk aprított petrezselyemmel és a húsgolyókkal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 5 p

Nem klasszikus, de nagyon finom :)

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...