r
Nosalty Logó

Sajtos tészta húsgolyóval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Norbi06
Sajtos tészta húsgolyóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír

tészta+szósz

húsgolyók

Összesen 1057 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír

tészta+szósz

húsgolyók

Összesen 2112 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír

tészta+szósz

húsgolyók

Összesen 257 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    79.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1747.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    686 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 1057 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.6 g

Zsír

  • Összesen
    159.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3495.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    660 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1184 mg
  • Nátrium
    1372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    511 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    479 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 2112 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

tészta+szósz

húsgolyók

Elkészítés

tészta+szósz

  1. Odarakunk forrni egy fazékba vizet a tésztának. Közben begyúrjuk a darált húst egy kevés sóval, borssal, és félrerakjuk.
  2. Egy magas falú, nagy serpenyőben egy ek. olívaolajon kis lángon megfuttatjuk a széttört fokhagymát, felöntjük a tejszínnel, belemorzsoljuk a sajtot, és forrásig hevítjük az elegyet. Egyneművé keverjük ki, és félrehúzzuk.
  3. Forró olajban kisütjük, gyorsan, nagyjából 1-2 perc alatt a golyókra formált húsokat. Papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat.
  4. Időközben a leírás szerint megfőzzük a tésztát "al dente", ez spagettinél általában 5-7 perc. Ezután azonnal összekeverjük a szósszal. A tészta főzővizéből is rakhatunk hozzá nyugodtan, el fog elegyedni a szósszal, és szép bevonatot képez a tésztán a benne lévő keményítőnek köszönhetően.
  5. Ízlés szerint még rakhatunk hozzá kevés sót, borsot, megszórhatjuk aprított petrezselyemmel és a húsgolyókkal.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3880
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norbi06 121 recept

Nem klasszikus, de nagyon finom :)

Hozzávalók

tészta+szósz

húsgolyók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...