r
Nosalty Logó

Sajtos tészta csirkemell csíkokkal és gombával

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Sajtos tészta csirkemell csíkokkal és gombával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

848
Kalória
47.3g
Fehérje
95.7g
Szénhidrátok
28.3g
Zsír
180.9g
Víz
115.9g
Koleszterin
4.9g
Rost
13g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 848 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1700 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    47.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1564.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    180.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 848 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    94.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3128.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    940 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1128 mg
  • Nátrium
    659 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    361.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    544 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 1700 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    226 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben a forró olajon a húst kb. 5-6 perc alatt megpirítjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, kivesszük.
  2. A gombát megpucoljuk, négybe vágjuk, majd a visszamaradt pecsenyezsírban megpirítjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, kivesszük.
  3. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A sajtot finomra reszeljük. A tésztát fövő sós vízben megfőzzük.
  4. A vajat a serpenyőben felforrósítjuk. Rászórjuk a hagymát és megdinszteljük. Megszórjuk a liszttel, további 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel, felfőzzük, és állandóan kavargatva kb. 2-3 percig főzzük. Hozzákavarjuk a sűrített paradicsomot, és 50 g sajtot. Tovább kavargatjuk, míg a sajt felolvad.
  5. A mártást sóval, borssal és ecettel ízesítjük. Hozzákavarjuk a leszűrt tésztát, a húst és a gombát. Egy vajjal kikent tűzálló formába öntjük, megszórjuk a maradék sajttal.
  6. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Finom tésztaétel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!