r
Nosalty Logó

Sajtos tészta csirkemell csíkokkal és gombával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Sajtos tészta csirkemell csíkokkal és gombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 848 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1700 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    47.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1564.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 848 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    94.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3128.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    940 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1128 mg
  • Nátrium
    659 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    544 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 1700 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    226 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben a forró olajon a húst kb. 5-6 perc alatt megpirítjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, kivesszük.
  2. A gombát megpucoljuk, négybe vágjuk, majd a visszamaradt pecsenyezsírban megpirítjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, kivesszük.
  3. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A sajtot finomra reszeljük. A tésztát fövő sós vízben megfőzzük.
  4. A vajat a serpenyőben felforrósítjuk. Rászórjuk a hagymát és megdinszteljük. Megszórjuk a liszttel, további 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel, felfőzzük, és állandóan kavargatva kb. 2-3 percig főzzük. Hozzákavarjuk a sűrített paradicsomot, és 50 g sajtot. Tovább kavargatjuk, míg a sajt felolvad.
  5. A mártást sóval, borssal és ecettel ízesítjük. Hozzákavarjuk a leszűrt tésztát, a húst és a gombát. Egy vajjal kikent tűzálló formába öntjük, megszórjuk a maradék sajttal.
  6. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 816
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 58365
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom tésztaétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...