r
Nosalty Logó

Sajtos szélű pizza

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtos szélű pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 913 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 3652 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 257 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3082 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    2224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2190 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 913 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.1 g

Zsír

  • Összesen
    212.7 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12327.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1662 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1436 mg
  • Nátrium
    8897 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    884 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    778 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1149 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    8761 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 3652 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    863.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    614 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük 2 tk. sóval, majd belekeverjük az olajat és az élesztőt. Annyi langyos vizet adunk még hozzá, amivel lágy tésztát tudunk képezni. Pihentetjük.
  2. A paradicsomlevet összekeverjük az oregánóval, sóval, borssal, kevés bazsalikommal (ha ketchupból készítjük. akkor is nyugodtan fűszerezhetjük).
  3. Előkészítjük a feltéteket. A sonkát csíkokra, a kolbászt vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomot pedig vékony karikákra. A sajtokat lereszeljük (mi jó sok sajtot szeretünk a tetején). A tészta szélébe töltendő mozarellából csíkokat vágunk.
  4. Amikor megkelt a tészta, egy (gáz)tepsit vékonyan kiolajozunk, vagy margarinnal is ki lehet kenni. A tésztát pedig belenyomkodjuk. Kicsit olajos kézzel a tésztát jól ki lehet húzkodni. A tészta szélét nagyobbra hagyjuk, hogy be tudjuk majd hajtani.
  5. A mozarella csíkokat a tészta szélére tesszük, és visszahajtjuk a tepsibe, szépen körben az egészen.
  6. A pizza tetejét megkenjük a paradicsomos szósszal. A sonkát rádobáljuk, a kolbászkarikákkal együtt. Ráfektetjük a paradicsomot, és megszórjuk a tetejét sajttal.
  7. Pirultra sütjük. Az utolsó percekben a tetejére kanalazzuk a tejfölt, ezzel sütjük készre
  8. Miután kivettük a sütőből, a tejfölt megszórhatjuk még kevés oregánóval vagy bazsalikommal. Nagyon finom és a tészta szélében lévő sajt...... isteni! :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 13545
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 25.

Ajánló

Tipp! Ha a mikrót legalacsonyabb teljesítményre állítjuk, a tésztát betesszük 1-1,5 percre, és bent hagyjuk, gyorsabban megkel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szerettük a pizza hut-nál a sajtos szélű pizzát, ezért gondoltam, hogy megpróbálom itthon is elkészíteni. Nagyon tuti, sokat dob a tésztán. A feltétek ízlés szerint variálhatók, mi szoktunk rá tenni kukoricát is, gombát, bacont stb. sorolhatnánk, végtelen a variációk sora. Most ezt készítettük el, de isteni finom volt. A tejföl elhagyható, de szerintem nagyon pikánsá teszi. Régebben én is rácsodálkoztam, hogy hozható össze a paradicsomos a tejföllel, de próbáljátok ki, nagyon jó. A mennyiségeket a most készített pizzához mérten adtam meg, de azért nem írtam mindenhez, mert ez is ízlés és fantázia dolga, ki mennyire szereti sajtosan, fűszeresen stb.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...