Sajtos-szalonnás lepény
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
0g só0 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
6g víz0 kcal
A töltelékhez
-
38g bacon147 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
A masszához
-
28g tojás35 kcal
-
25g tej14 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
13g ementáli sajt49 kcal
-
13g trappista sajt44 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
24g víz0 kcal
A töltelékhez
-
150g bacon590 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
A masszához
-
110g tojás138 kcal
-
100g tej56 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
50g ementáli sajt197 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
16.2g finomliszt59 kcal
-
0g só0 kcal
-
12.2g vaj87 kcal
-
1.6g tojássárgája5 kcal
-
1.9g víz0 kcal
A töltelékhez
-
12.2g bacon48 kcal
-
14.6g lilahagyma5 kcal
A masszához
-
8.9g tojás11 kcal
-
8.1g tej5 kcal
-
16.2g főzőtejszín21 kcal
-
4.1g ementáli sajt16 kcal
-
4.1g trappista sajt14 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 23.5 g
Zsír
-
Összesen 62.1 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 294 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1233.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 323 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 369 mg
-
Nátrium 459 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 143.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 442 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 435 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 188 micro
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 94.2 g
Zsír
-
Összesen 248.6 g
-
Telített zsírsav 132 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4932.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 1291 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 1475 mg
-
Nátrium 1834 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 183 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 575 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1769 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 161 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 631 mg
-
Retinol - A vitamin: 1740 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 345 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 752 micro
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 399.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
1 csipet só
-
15 dkg vaj
-
1 db tojássárgája
-
3 ek víz
A töltelékhez
-
2 közepes fej lilahagyma
A masszához
-
2 db tojás
-
1 dl tej
-
2 dl főzőtejszín
-
5 dkg ementáli sajt
-
5 dkg trappista sajt
-
szerecsendió ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet és a sót tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat és kézzel elmorzsoljuk.
- Beleütjük a tojássárgáját, adunk hozzá 2-3 ek hideg vizet, majd kézzel alaposan összedolgozzuk.
- Golyót formázunk belőle, fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
- Enyhén lisztes felületen kör alakúra nyújtjuk, majd a kerek tortaformába simítjuk (2-3 cm-es peremet hagyjunk neki). 160 °C-os sütőben 10 percig sütjük.
- Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk, a hagymát negyedeljük, felkarikázzuk, majd félig megpirítjuk egy serpenyőben.
- Az egész tojásokat összekeverjük a tejjel, tejszínnel, a sajtokkal, szerecsendióval és kevés sóval. (Óvatosan, mert a szalonna (bacon) alapból egy picit már sós.)
- A szalonnát, a félig megsült tésztára tesszük, szépen eloszlatjuk rajta, majd ráöntjük a tojásos masszát. 160°C-os sütőbe visszatéve kb. 35-45 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 178
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9814
- Feltöltés dátuma: 2011. július 01.
Ajánló
Gombás-rozmaringos: 25 dkg csiperkegomba 1 szál rozmaring 1 kis fej hagyma 2 cl olívaolaj A töltelékhez valókat összesütjük egy edénybe amíg a leve el nem fő, a többi mozzanat megegyezik a receptben leírtakkal. Pórés-csirkés-kéksajtos: 25 dkg csirkemell 10 cm-es póréhagyma 2 cl olívaolaj 10 dkg kéksajt A kéksajt kivételével megpirítjuk a hozzávalókat. A kéksajtot a masszához kell keverni. (Ebben az esetben sem trappista sajtot, sem pannónia sajtot nem kell beletenni a masszába, és NEM IS KELL elősütni a tésztát!!!!)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Ez egy francia tésztarecept (quiche), amit rendkívül változatos ízekben is készíthetünk, hiszen benne bármit megsüthetünk. Készülhet húsos változatban is, de megtölthetjük zöldségekkel (gomba, rozmaring, cukkini, póréhagyma) vagy különféle sajtokkal is. Ami állandó, az a tejes- tejszínes- tojásos massza, ami tulajdonképpen összefogja a tölteléket.