Sajtos sült padlizsán
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
jkerekes8
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
200g padlizsán48 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
25 kcal
-
2 kcal
-
50g tömlős krémsajt90 kcal
-
25g kéksajt88 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
Összesen
498
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
800g padlizsán190 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
98 kcal
-
10 kcal
-
200g tömlős krémsajt360 kcal
-
100g kéksajt353 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
1990
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
38.1g padlizsán9 kcal
-
9.5g paradicsom2 kcal
-
5 kcal
-
3.8g halványító zeller0 kcal
-
9.5g tömlős krémsajt17 kcal
-
4.8g kéksajt17 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
9.5g sajt34 kcal
-
2.4g parmezán sajt9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
Összesen
95
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 29.2 g
Zsír
-
Összesen 32.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1909 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 643 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 452 mg
-
Nátrium 725 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 364.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 408 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 132 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 230 micro
-
α-karotin 69 micro
-
β-karotin 1872 micro
-
β-crypt 462 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 229 micro
Összesen
498
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 116.6 g
Zsír
-
Összesen 130.7 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 355 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7636.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 2573 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 276 mg
-
Foszfor 1808 mg
-
Nátrium 2900 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.2 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1457.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1631 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 530 mg
-
D vitamin: 73 micro
-
K vitamin: 92 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 472 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 919 micro
-
α-karotin 277 micro
-
β-karotin 7488 micro
-
β-crypt 1848 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 914 micro
Összesen
1990
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 363.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 69.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 357 micro
-
β-crypt 88 micro
-
Likopin 245 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db paradicsom
-
2 közepes db piros kaliforniai paprika
-
10 dkg kéksajt
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A megmosott padlizsánokat kb. ujjnyi vastagra felszeleteljük, enyhén megsózzuk, és fél órát állni hagyjuk.
- Közben a megmosott paradicsomot és parikát is karikákra felszeleteljük, a zellert felaprítjuk.
- A megpucolt foghagymagerezdeket összezúzzuk, a sajtokat lereszeljük.
- Elkészítjük a sajtkrémet: összedolgozzuk egy tálkában a krémsajtot és összetört márványsajtot a tetszés szerint válogatott (őrölt, illetve felvágott) zöldfűszerekkel, fokhagymával, borsozzuk.
- Egy közepes tepsit kiolajozunk egyenletesen. A padlizsánkarikákat lecsurgatjuk, letörölgetjük szárazra.
- Rétegenként tesszük a következőket: padlizsán, majd vékony rétegben rákenünk a sajtkrémből, majd a paradicsom-, paprikaszeleteket és a zellert vegyesen eloszlatjuk, majd újra padlizsánok, és tetejére a maradék sajtkrém.
- Megszórjuk a reszelt sajttal.
- A tepsit fóliával letakarva, előmelegített sütőben sütjük kb. 20 percet. Majd levéve a fóliát, további 20-25 percet sütjük, amíg szép piros nem lesz a teteje.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 242
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 37563
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 09.
Ajánló
Egészséges, vega étel, könnyű nyári vacsora pirítóssal, vagy rizskörettel is finom, de magában is! Ha a sajtkrém nem elég kenhető, egy kevés tejföllel lazítsuk. Tömlős sajt helyett ricotta vagy mascarpone is tökéletes. Nekem hagyományos sütőm van légkeverésesben gyorsabban kész lehet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
jkerekes8
12 recept
Padlizsánszezonban kihagyhatatlan!