Sajtos-spenótos-húsos batyu
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 12% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tésztához
-
208g leveles tészta773 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
5g szezámmag27 kcal
Töltelékhez
-
3g margarin24 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
42g spenót7 kcal
-
33g csirkemellsonka32 kcal
Besamel mártáshoz
-
3g margarin24 kcal
-
83g tej47 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g sajt88 kcal
Összesen
1075
kcal
- 12% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tésztához
-
1250g leveles tészta4638 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
28g szezámmag160 kcal
Töltelékhez
-
20g margarin143 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
250g spenót41 kcal
-
200g csirkemellsonka190 kcal
Besamel mártáshoz
-
20g margarin143 kcal
-
500g tej280 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g sajt528 kcal
Összesen
6443
kcal
- 12% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tésztához
-
47.7g leveles tészta177 kcal
-
2.1g tojás3 kcal
-
1.1g szezámmag6 kcal
Töltelékhez
-
0.8g margarin5 kcal
-
3.4g vöröshagyma1 kcal
-
9.5g spenót2 kcal
-
7.6g csirkemellsonka7 kcal
Besamel mártáshoz
-
0.8g margarin5 kcal
-
19.1g tej11 kcal
-
2.3g finomliszt8 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.7g sajt20 kcal
Összesen
245
kcal
- 12% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.5 g
Zsír
-
Összesen 65.7 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1201.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 342 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 628 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 59.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 287 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 152 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1736 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3702 micro
Összesen
1075
kcal
- 12% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 177 g
Zsír
-
Összesen 394 g
-
Telített zsírsav 177 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 365 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7211 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 2052 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 305 mg
-
Foszfor 991 mg
-
Nátrium 3770 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 525.5 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 357.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1722 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 911 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 458 micro
-
Kolin: 223 mg
-
Retinol - A vitamin: 854 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10417 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22214 micro
Összesen
6443
kcal
- 12% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 274.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 13.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 397 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 847 micro
Összesen
245
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
1.3 kg leveles tészta
-
1 db tojás
-
4 ek szezámmag
Töltelékhez
-
20 g margarin
-
1 közepes db vöröshagyma
-
20 dkg csirkemellsonka
Besamel mártáshoz
-
20 g margarin
-
5 dl tej
-
3 púpozott ek finomliszt
-
szerecsendió ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
15 dkg sajt
Elkészítés
Tésztához
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- Apróra vágjuk a vöröshagymát, a spenót/bébispenót leveleket alaposan megmossuk. A felvágottat késsel vagy robotgéppel egészen apróra aprítjuk.
- Egy nagy serpenyőben megdinszteljük margarinon a vöröshagymát, majd rádobjuk a spenótleveleket is, végül beleforgatjuk a csirkemell sonkát.
- A besamel mártáshoz egy kisebb lábosban megolvasztjuk a margarint.
- A tejet és a lisztet kézi habverővel kikeverjük, ráöntjük a margarinra, és amíg teljesen be nem sűrűsödik, szintén habverővel folyamatosan kevergetjük. Reszelt sajttal, szerecsendióval, sóval és borssal ízesítjük. Ebbe keverjük a hagymás, spenótos, csirkemell sonkás alapot.
- A leveles tésztából (ha nem készre kinyújtott, friss leveles tésztát veszünk, akkor kilisztezett gyúródeszkán kb. 3 mm-esre nyújtsuk a tésztát) kb. 10 cm átmérőjű köröket szaggatunk, ezek közepére egy teáskanál tölteléket halmozunk, és megkenjük vízzel a körök széleit. A körökből félköröket hajtunk, villával lenyomkodjuk a széleit.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a batyukat, megkenjük őket a felvert tojással, és a tetejüket megszórjuk szezámmaggal.
- Gázsütőben 15-20 percig sütjük a batyukat, egyik tepsivel a másik után, amíg szép aranybarna nem lesz a tetejük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 40x25
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5003
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Töltött leveles tésztát szerettem volna készíteni. Azt használtam a töltelékhez, ami éppen otthon volt. Így lett sajtos besamel alapba keverve a felvágott és a bébispenót.