Sajtos sós rudak Glasertől
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához:
-
15g vaj108 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
4g tejföl8 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
24 kcal
-
12g sajt42 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Kenéshez, szóráshoz:
-
2g tojássárgája6 kcal
-
4g főzőtejszín5 kcal
-
1g mák5 kcal
-
1g szezámmag4 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
299
kcal
- 13% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához:
-
150g vaj1076 kcal
-
4g só0 kcal
-
0 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
60g parmezán sajt235 kcal
-
120g sajt422 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
Kenéshez, szóráshoz:
-
20g tojássárgája64 kcal
-
40g főzőtejszín52 kcal
-
10g mák53 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2996
kcal
- 13% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához:
-
20.8g vaj149 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0 kcal
-
5.5g tejföl11 kcal
-
2.8g tojássárgája9 kcal
-
8.3g parmezán sajt33 kcal
-
16.6g sajt59 kcal
-
34.7g finomliszt126 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
Kenéshez, szóráshoz:
-
2.8g tojássárgája9 kcal
-
5.5g főzőtejszín7 kcal
-
1.4g mák7 kcal
-
1g szezámmag6 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
416
kcal
- 13% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 680.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 286 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 177 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 174 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
299
kcal
- 13% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.7 g
Zsír
-
Összesen 203.5 g
-
Telített zsírsav 117 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 983 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6805.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 1985 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 183 mg
-
Foszfor 1609 mg
-
Nátrium 2862 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 203.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 209.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1769 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 172 micro
-
Kolin: 428 mg
-
Retinol - A vitamin: 1738 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 366 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 484 micro
Összesen
2996
kcal
- 13% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 943.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 275 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 223 mg
-
Nátrium 397 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 245 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 241 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
416
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
-
150 g vaj
-
0.5 tk só
-
1 tk fűszerpaprika
-
2 ek tejföl
-
1 db tojássárgája
-
250 g finomliszt
-
0.5 tk sütőpor
Kenéshez, szóráshoz:
-
1 db tojássárgája
-
2 ek főzőtejszín
-
1 ek szezámmag
-
1 ek köménymag
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához:
- A vajat elkeverjük a sóval, paprikával, tejföllel, tojássárgájával, majd hozzákeverjük a kétféle sajtot.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sajtos-vajhoz adjuk, és sima tésztává dolgozzuk.
- Alufóliába csomagoljuk, és kb. 60 percet a hűtőben pihentetjük.
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztezett munkalapon kb. 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk. Vékony rudakra vágjuk. Megkenjük a tejszínnel elkavart tojássárgával, majd tetszés szerint megszórjuk mákkal, szezámmal, köménnyel és sóval.
- A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, betoljuk az előmelegített sütőbe, és 12-15 perc alatt aranysárgára sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 825
- Tegnapi nézettség: 180
- 7 napos nézettség: 854
- Össznézettség: 170176
- Feltöltés dátuma: 2014. július 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Finom ropogtatni való.