r
Nosalty Logó

Sajtos sós rudak Glasertől

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Sajtos sós rudak Glasertől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához:

Kenéshez, szóráshoz:

Összesen 299 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához:

Kenéshez, szóráshoz:

Összesen 2996 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához:

Kenéshez, szóráshoz:

Összesen 416 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    680.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 299 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.7 g

Zsír

  • Összesen
    203.5 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    983 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6805.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1985 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1609 mg
  • Nátrium
    2862 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1769 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1738 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 2996 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    943.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 416 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

Kenéshez, szóráshoz:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A vajat elkeverjük a sóval, paprikával, tejföllel, tojássárgájával, majd hozzákeverjük a kétféle sajtot.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sajtos-vajhoz adjuk, és sima tésztává dolgozzuk.
  3. Alufóliába csomagoljuk, és kb. 60 percet a hűtőben pihentetjük.
  4. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  5. A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztezett munkalapon kb. 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk. Vékony rudakra vágjuk. Megkenjük a tejszínnel elkavart tojássárgával, majd tetszés szerint megszórjuk mákkal, szezámmal, köménnyel és sóval.
  6. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, betoljuk az előmelegített sütőbe, és 12-15 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 825
  • Tegnapi nézettség: 180
  • 7 napos nézettség: 854
  • Össznézettség: 170176
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom ropogtatni való.

Hozzávalók

A tésztához:

Kenéshez, szóráshoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...