r
Nosalty Logó

Sajtos-sós kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos-sós kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
sörös
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 597 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 5969 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 363 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    875.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 597 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.4 g

Zsír

  • Összesen
    346.9 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    155 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8756.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    306 mg
  • Kálcium
    1220 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1771 mg
  • Nátrium
    5158 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    579.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    447.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2635 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    681 micro
  • Kolin:
    586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2506 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1562 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 5969 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    534.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 363 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A margarint kicsit megolvasztjuk, és a sóval elkeverjük. Csak annyira olvasszuk meg a margarint, hogy kenhető és keverhető legyen.
  2. A tejet meglangyosítjuk a cukorral, jól elkeverjük, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
  3. Az olajat, a joghurtot és a tojásokat összekeverjük, és a liszt közepébe öntjük. Hozzáadjuk még a felfuttatott élesztőt is. Homogén, csomómentes tésztát gyúrunk.
  4. A tésztát 8 vagy 12 egyforma részre osztjuk, a részekből gombócokat formázunk.
  5. Egy gombócot kerekre nyújtunk, olyan 1 mm vastagra, megkenjük a sós margarinnal, majd egy másik gombócot is kerekre nyújtunk, és ráfektetjük a megkent lapra.
  6. Ezt a kerek "szendvicset" 12-16 egyforma cikkre vágjuk, széles részénél kezdve feltekergetjük, és kikent, kilisztezett tepsibe tesszük.
  7. Hagyjuk kelni, majd lekenjük a felvert tojással, megszórjuk tetszés szerint sajttal, köménnyel, szezámmal, stb., és pirulásig sütjük. Nem biztos, hogy pontos az idő, amit írtam, de ha az alja és a teteje is már barnul, akkor tökéletes! Nyugodtan lehet fordítani, nézegetni, nem fog összeesni. Én is így teszek mindig.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9720
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 11.

Ajánló

Kiváló kísérője a száraz vörösboroknak. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám egyik remek receptje. IMÁDOM! Utoljára szilveszterre készítettem. Nagy sikere volt. Természetesen kisebb cikkekre (16 db) vágtam, és úgy pödörtem, így apró helyes kiflikéket kaptam.  Ebben a receptben az a legjobb, hogy akár 2-3 nappal korábban elkészíthető, mert zacskóban tartva nem szárad meg, kellemes puha marad. Persze forrón az igazi, viszont akkor módjával, mert a gyomrunk bánja.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...