Sajtos-sós kifli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
sörös
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
597
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
700g finomliszt2548 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g tej56 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
11g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
Összesen
5969
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
42.7g finomliszt156 kcal
-
9.2g joghurt6 kcal
-
5.2g napraforgó olaj46 kcal
-
3.1g élesztő3 kcal
-
6.7g tojás8 kcal
-
6.1g tej3 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
15.3g margarin109 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
6.1g trappista sajt21 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0.4g szezámmag2 kcal
Összesen
363
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 34.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 875.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 516 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 264 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 251 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
597
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 128.4 g
Zsír
-
Összesen 346.9 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 155 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 100 g
-
Koleszterin 683 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8756.3 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 306 mg
-
Kálcium 1220 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 266 mg
-
Foszfor 1771 mg
-
Nátrium 5158 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 579.2 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 447.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2635 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 60 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 143 micro
-
K vitamin: 242 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 681 micro
-
Kolin: 586 mg
-
Retinol - A vitamin: 2506 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1562 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 856 micro
Összesen
5969
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 534.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 315 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 153 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
363
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A margarint kicsit megolvasztjuk, és a sóval elkeverjük. Csak annyira olvasszuk meg a margarint, hogy kenhető és keverhető legyen.
- A tejet meglangyosítjuk a cukorral, jól elkeverjük, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
- Az olajat, a joghurtot és a tojásokat összekeverjük, és a liszt közepébe öntjük. Hozzáadjuk még a felfuttatott élesztőt is. Homogén, csomómentes tésztát gyúrunk.
- A tésztát 8 vagy 12 egyforma részre osztjuk, a részekből gombócokat formázunk.
- Egy gombócot kerekre nyújtunk, olyan 1 mm vastagra, megkenjük a sós margarinnal, majd egy másik gombócot is kerekre nyújtunk, és ráfektetjük a megkent lapra.
- Ezt a kerek "szendvicset" 12-16 egyforma cikkre vágjuk, széles részénél kezdve feltekergetjük, és kikent, kilisztezett tepsibe tesszük.
- Hagyjuk kelni, majd lekenjük a felvert tojással, megszórjuk tetszés szerint sajttal, köménnyel, szezámmal, stb., és pirulásig sütjük. Nem biztos, hogy pontos az idő, amit írtam, de ha az alja és a teteje is már barnul, akkor tökéletes! Nyugodtan lehet fordítani, nézegetni, nem fog összeesni. Én is így teszek mindig.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9726
- Feltöltés dátuma: 2012. január 11.
Ajánló
Kiváló kísérője a száraz vörösboroknak.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret
-
alkalom:
NS
17513 recept
Nagymamám egyik remek receptje. IMÁDOM! Utoljára szilveszterre készítettem. Nagy sikere volt. Természetesen kisebb cikkekre (16 db) vágtam, és úgy pödörtem, így apró helyes kiflikéket kaptam. Ebben a receptben az a legjobb, hogy akár 2-3 nappal korábban elkészíthető, mert zacskóban tartva nem szárad meg, kellemes puha marad. Persze forrón az igazi, viszont akkor módjával, mert a gyomrunk bánja.