r
Nosalty Logó

Sajtos sörkifli Tésztásfül konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos sörkifli Tésztásfül konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A kiflihez

A krémhez

Összesen 737 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A kiflihez

A krémhez

Összesen 5893 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A kiflihez

A krémhez

Összesen 345 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    865.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 737 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    142.1 g

Zsír

  • Összesen
    319.6 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6923.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    314 mg
  • Kálcium
    1576 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1989 mg
  • Nátrium
    2751 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    608.6 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    504.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2127 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    155 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    690 micro
  • Kolin:
    606 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2098 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    370 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 5893 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

A kiflihez

A krémhez

Elkészítés

A kiflihez

  1. A lisztet, sót átszitáljuk, így könnyebb lesz a tésztája. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk. Ha megkelt, 4 felé vágjuk. A négy részből egyet elveszünk, megfelezzük, és 2 db kb. 30 cm-es korongot nyújtunk belőle.
  3. Az első lapot megkenjük a sóval, habosra kavart margarinnal (krém). Ráfektetjük a másik lapot, és 8 részre vágjuk. A szélesebb végétől kezdve kifli formára tekerjük.
  4. Megkenjük tojással, megszórjuk sajttal, és előmelegített sütőben pirosra sütjük. A további 3 résszel ugyanígy járunk el.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x30x4
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 250
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 48436
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 19.

Ajánló

A sajtot el lehet hagyni, finom reggeliző péksütemény!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégváró. A férfinépség is -sör mellett- szívesen fogyasztja! 

Hozzávalók

A kiflihez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...