r
Nosalty Logó

Sajtos-sonkás párnácska

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pötyi64
Sajtos-sonkás párnácska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1061 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4243 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 333 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    72 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3125.6 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    1559 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    90 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    649 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    617 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 1061 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.7 g

Zsír

  • Összesen
    288.1 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12502.6 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    2140 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    2642 mg
  • Nátrium
    6236 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2597 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2467 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1569 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 4243 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    981.4 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a sót, hozzámorzsoljuk a margarint és végül a túrót. Jól összedolgozzuk.
  2. Elkészítjük a tölteléket: egy tálkába belenyomjuk a krémsajtot, hozzáreszeljük a trappista sajtot, borsozzuk, végül hozzáadjuk az apró kockákra vágott sonkát. Ezt is jól kikeverjük.
  3. A tésztánkat kb. fél centi vastagra nyújtjuk, majd fánk szaggatóval (nagy pohárral) kiszúrjuk.
  4. A tészták közepébe diónyi tölteléket teszünk, fél behajtjuk és a széleit villa segítségével körbenyomkodjuk.
  5. Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, a tetejüket megkenjük felvert tojással és végül megszórjuk reszelt sajttal.
  6. Kb. 20-25 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 293
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 24221
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 04.

Ajánló

Ajánlom sörözés, borozás mellé (vendégvárónak).  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pötyi64 57 recept

Szilveszterkor az ismerőseim körében hamar elfogyott, akkor megfogadtam, ha csinálok, csak dupla adagból .  

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...