r
Nosalty Logó

Sajtos rágcsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gibu
Sajtos rágcsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 1315 kcal
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 5262 kcal
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 391 kcal
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    80.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3112.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    871 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    696 mg
  • Nátrium
    1393 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    611 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    601 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 1315 kcal
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.9 g

Zsír

  • Összesen
    323 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12449.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    3484 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    2785 mg
  • Nátrium
    5573 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2444 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    812 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2403 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    477 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    965 micro
Összesen 5262 kcal
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    921.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 391 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat kissé megolvasztjuk (ne legyen forró) akár mikróban, akár egy lábasban. Ezután elkeverjük a vajkrémmel, sóval, borssal, fűszerpaprikával és a tojássárgájával.
  2. A sajtokat lereszeljük a kis lyukú reszelőn. A parmezán lehet a hiperekben kapható dobozolt "grated cheese" fajtájú is, de a legjobb a friss. Ebben az esetben a parmezánt is lereszeljük.
  3. A lereszelt sajtokat hozzáadjuk a vajas krémünkhöz.
  4. A sütőport összekeverjük a liszttel, majd a krémhez adjuk, és jól összedolgozzuk. Ezután folpackba (frissen tartó fólia) csomagoljuk, és legalább fél órára a hűtőbe tesszük. Eközben a sütőt melegítsük elő 200 fokra.
  5. A tésztát kivesszük a hűtőből, majd lisztezett nyújtófelületre tesszük. Egy sütőpapírdarabbal a tetején körülbelül 3-5 mm vastagra nyújtjuk a tésztagombócot. Pogácsaszaggatóval/figurákkal kiszaggatjuk, vagy hosszúkás formára vagy rudakra szeleteljük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a darabokat.

A kenéshez

  1. A tejszínt elkavarjuk a tojássárgájával, és ezzel kenjük meg, majd szórjuk meg ízlés szerint sóval, köménymaggal és szezámmaggal.
  2. Körülbelül 15 perc alatt aranysárgára sütjük. Sütés közben figyeljünk arra, hogy nem kell keményre süljenek, sem túl barnára. Pillanatok alatt változhat a sütés ideje alatt - a legjobb, mikor kissé még puhák, de érződik a sütés rajtuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1845
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bulik kedvelt rágcsálnivalója. Könnyen elkészíthető - persze még könnyebben fogy el. Ha mégis megmarad, napokig eláll egy dobozban, ugyanolyan frissen és puhán. A megadott receptből körülbelül 2 nagy gáztepsinyi adag készül.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...