Sajtos rágcsa
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gibu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 14% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
38g vaj269 kcal
-
38g vajkrém143 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
0 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
-
63g sajt220 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A kenéshez
-
10g tojássárgája32 kcal
-
20g főzőtejszín26 kcal
-
4g szezámmag20 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1315
kcal
- 14% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
150g vaj1076 kcal
-
150g vajkrém573 kcal
-
7g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
0 kcal
-
120g parmezán sajt470 kcal
-
250g sajt880 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A kenéshez
-
40g tojássárgája129 kcal
-
80g főzőtejszín105 kcal
-
14g szezámmag80 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
5262
kcal
- 14% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
11.1g vaj80 kcal
-
11.1g vajkrém42 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g tojássárgája10 kcal
-
0 kcal
-
8.9g parmezán sajt35 kcal
-
18.5g sajt65 kcal
-
37g finomliszt135 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A kenéshez
-
3g tojássárgája10 kcal
-
5.9g főzőtejszín8 kcal
-
1g szezámmag6 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
391
kcal
- 14% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44 g
Zsír
-
Összesen 80.7 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 402 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3112.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 871 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 696 mg
-
Nátrium 1393 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 85.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 611 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 203 mg
-
Retinol - A vitamin: 601 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 241 micro
Összesen
1315
kcal
- 14% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 175.9 g
Zsír
-
Összesen 323 g
-
Telített zsírsav 150 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1608 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12449.6 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 286 mg
-
Kálcium 3484 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 287 mg
-
Foszfor 2785 mg
-
Nátrium 5573 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 404 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 340.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2444 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 251 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 321 micro
-
Kolin: 812 mg
-
Retinol - A vitamin: 2403 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 477 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 965 micro
Összesen
5262
kcal
- 14% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 23.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 921.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 258 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 206 mg
-
Nátrium 413 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 178 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
391
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
150 g vaj
-
150 g vajkrém
-
1 tk só
-
bors ízlés szerint
-
2 db tojássárgája
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
120 g parmezán sajt
-
250 g sajt
-
500 g finomliszt
-
0.5 teáskanál sütőpor
A kenéshez
-
2 db tojássárgája
-
köménymag ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A vajat kissé megolvasztjuk (ne legyen forró) akár mikróban, akár egy lábasban. Ezután elkeverjük a vajkrémmel, sóval, borssal, fűszerpaprikával és a tojássárgájával.
- A sajtokat lereszeljük a kis lyukú reszelőn. A parmezán lehet a hiperekben kapható dobozolt "grated cheese" fajtájú is, de a legjobb a friss. Ebben az esetben a parmezánt is lereszeljük.
- A lereszelt sajtokat hozzáadjuk a vajas krémünkhöz.
- A sütőport összekeverjük a liszttel, majd a krémhez adjuk, és jól összedolgozzuk. Ezután folpackba (frissen tartó fólia) csomagoljuk, és legalább fél órára a hűtőbe tesszük. Eközben a sütőt melegítsük elő 200 fokra.
- A tésztát kivesszük a hűtőből, majd lisztezett nyújtófelületre tesszük. Egy sütőpapírdarabbal a tetején körülbelül 3-5 mm vastagra nyújtjuk a tésztagombócot. Pogácsaszaggatóval/figurákkal kiszaggatjuk, vagy hosszúkás formára vagy rudakra szeleteljük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a darabokat.
A kenéshez
- A tejszínt elkavarjuk a tojássárgájával, és ezzel kenjük meg, majd szórjuk meg ízlés szerint sóval, köménymaggal és szezámmaggal.
- Körülbelül 15 perc alatt aranysárgára sütjük. Sütés közben figyeljünk arra, hogy nem kell keményre süljenek, sem túl barnára. Pillanatok alatt változhat a sütés ideje alatt - a legjobb, mikor kissé még puhák, de érződik a sütés rajtuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1830
- Feltöltés dátuma: 2016. január 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gibu
5 recept
Bulik kedvelt rágcsálnivalója. Könnyen elkészíthető - persze még könnyebben fogy el. Ha mégis megmarad, napokig eláll egy dobozban, ugyanolyan frissen és puhán. A megadott receptből körülbelül 2 nagy gáztepsinyi adag készül.