r
Nosalty Logó

Sajtos piskóta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Sajtos piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1668 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 8334 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 416 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    99.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2182 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    1290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    754 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    716 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 1668 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165 g

Zsír

  • Összesen
    497.5 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    219 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    108 g
  • Koleszterin
    1189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10909.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    417 mg
  • Kálcium
    1477 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    2214 mg
  • Nátrium
    6448 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    787.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    421.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3770 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    337 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    800 micro
  • Kolin:
    900 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3579 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    2263 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1093 micro
Összesen 8334 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 416 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben.
  2. A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a három negyedét a reszelt sajtnak, a tejfölt, sót, köménymagot, borsot, végül a felfuttatott élesztőt.
  3. Összegyúrunk alaposan minden anyagot. Negyed órát pihentetjük.
  4. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és piskóta formával kiszaggatjuk. Vajazott vagy sütőpapíros tepsibe pakoljuk.
  5. Felvert egész tojással megkenjük, sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben világosra sütjük. Több mint 2 gáztepsivel lett.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5548
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 05.

Ajánló

Vendégváró, délutáni teázás mellett finom nassolnivaló!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gondoltam egyet, és a köménymag mellé borsot is tettem ízesítőnek a tésztába. És finom lett! Több nap után is finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...