r
Nosalty Logó

Sajtos naan kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Júlia
Sajtos naan kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 524 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2101 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1140.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 524 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    114.6 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4562.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1449 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1562 mg
  • Nátrium
    1120 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    947 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    930 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 2101 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy edényben felmelegítjük a tejet a cukorral együtt. Belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, és 15 percig hagyjuk állni.
  2. Dagasztókampóval ellátott robotgépbe tesszük a lisztet, joghurtot, vajat és egy csipet sót, majd elkeverjük. Beleöntjük az élesztős keveréket, és keverjük, amíg nagyjából össze nem áll, majd befejezzük lisztezett munkalapon, és kézzel gyúrjuk, míg teljesen össze nem áll. Olajozott tálba tesszük, és hagyjuk a duplájára megkelni.
  3. A sajtokat lereszeljük és összekeverjük az olvasztott vajjal, petrezselyemmel és az összenyomott fokhagymával.
  4. Lisztezett munkalapon kicsit átgyúrjuk a megkelt tésztát, majd 4 részre osztjuk. Az egyik golyót vékonyra kinyújtjuk (pár mm vastagra), majd belekanalazzuk a sajtos keverék negyedét, félbehajtjuk, és a széleit lenyomkodjuk. Minél kevesebb levegőt probáljunk meg elkapni benne. Megismételjük a többi 3 golyóval is, amíg el nem fogy a sajtos keverék is.
  5. Egy serpenyőben felmelegítünk egy kevés vajat, majd beletesszük az egyik sajtos kenyeret, és 2-3 percig sütjük az egyik oldalát, majd 2-3 percig a másik oldalát is. Megismételjük a másik 3 lappal is.
  6. Készen is van, melegen tálalható.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2041
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pinterest nézegetése közben akadtam egy hasonló receptre, de sajnos franciául volt, úgyhogy addig kellett kutatnom, amíg egy általam értelmezhető nyelvű receptet nem találtam. Talán ez áll a legközelebb ahhoz, amit ott láttam. Nagyon finom, a sok sajt és fokhagyma miatt elég lángos íze van, viszont jóval kevesebb olajjal készül!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...