r
Nosalty Logó

Sajtos-magos napraforgó kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Sajtos-magos napraforgó kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 685 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 5456 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 296 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1149.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    592 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 685 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.6 g

Zsír

  • Összesen
    199.1 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9194.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    412 mg
  • Kálcium
    1541 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    2101 mg
  • Nátrium
    4737 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    740.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    582.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1570 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    555 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1542 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    864 micro
Összesen 5456 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos vízhez keverjük a kanál mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, és megkelesztjük.
  2. Egy kenyérsütő üstjébe tesszük alulra a folyadékot: élesztős víz, joghurt, tejföl, olvasztott vaj, tojássárgája, majd a szilárdakat: öregtészta, burgonyapehely, sikér, aszkorbinsav, liszt, só és dagasztóprogramra állítjuk (20 perc + a kelesztés).
  3. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán átgyúrjuk, és a következőképpen formáljuk meg, (ahogy Limaránál látható), csak a rétegek közé még reszelt sajtot teszek, (mint ennél is), a szirmokat megkenjük tojással, ésszintenként más maggal szórjuk meg, közepére sajt kerül.
  4. 15-20 percet kelesztjük, majd előmelegített sütőben 200 fokon lefedve fél órát sütjük, majd a fedőt levéve még 20 percet 180 fokon.
  5. Másfél kilós kenyér lett belőle.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2038
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-magos napraforgó kenyér
Évi néni 1830 recept

Megláttam ezt a szépséget Limaránál, melynek csak satnya utánzatát tudtam elsőre elkészíteni, mert több folyadékot tettem a kelleténél, és lágyabb volt a tészta, mint szerettem volna. Ezt a receptben már korrigáltam. Milyen érdekes, pont ma írt nekem Fahéj, akitől ezt a tépegetős kenyeret először láttam elkészíteni. Örök hála érte neki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...