r
Nosalty Logó

Sajtos lapított csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Sajtos lapított csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 933 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3735 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.7 g

Zsír

  • Összesen
    74.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1618.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 933 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    226.9 g

Zsír

  • Összesen
    297.1 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6475 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    1535 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    2339 mg
  • Nátrium
    2068 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    850 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1635 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    904 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1463 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    777 micro
Összesen 3735 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét fektessük a mellére, a gerince mellett mindkét oldalon vágjuk szárnyas ollóval a püspökfalattól a nyakáig, majd a gerincét vegyük ki.
  2. A csirkét mossuk meg, majd töröljük szárazra, lapítsuk el, amennyire tudjuk. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk.
  3. A sajtokat elkeverjük a tojássárgájával, a petrezselyemmel, bazsalikommal és az áttört fokhagymával. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
  4. A sajtos masszát egy nyomózsákba kanalazzuk.
  5. Egy fakanál nyelével óvatosan elválasztjuk a csirke bőrét a mellétől egészen addig haladva, amíg csak tudunk. Megtöltjük a sajtos masszával, masszírozva mindenhol, és egyenletesen elosztva a bőr alatt a tölteléket. A csirkét megkenjük a puha vajjal, és hűtőben legalább egy órát pihentetjük.
  6. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy tepsi alját szórjuk meg a rozmaringgal és a kakukkfűvel, a csirkét fektessük a fűszerekre, öntsünk hozzá kb. 50 ml vizet.
  7. Toljuk a tepsit a sütőbe, 30 perc múlva állítsuk a sütőt 180 fokra, és süssük további 45 percet. A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk a csirkét benne 10 percet pihenni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2573
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütés közben nem szükséges locsolgatni a csirkét a sült szafttal, így is omlós, szaftos lesz. A sajtos töltelékhez keverhetünk kb. 100 g pirított mandulapelyhet vagy fenyőmagot is. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...