Sajtos lapított csirke
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
325g csirke475 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
-
13g camembert sajt38 kcal
-
13g edami sajt45 kcal
-
38g krémsajt94 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
23g rozmaring29 kcal
-
13g víz0 kcal
Összesen
933
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
1300g csirke1901 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
-
50g camembert sajt150 kcal
-
50g edami sajt179 kcal
-
150g krémsajt375 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
90g rozmaring118 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
3735
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
67g csirke98 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.2g mozzarella15 kcal
-
2.6g camembert sajt8 kcal
-
2.6g edami sajt9 kcal
-
7.7g krémsajt19 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
0.2g bazsalikom0 kcal
-
2.1g tojássárgája7 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
4.1g vaj30 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
4.6g rozmaring6 kcal
-
2.6g víz0 kcal
Összesen
192
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.7 g
Zsír
-
Összesen 74.3 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 357 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1618.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 384 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 585 mg
-
Nátrium 517 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 212.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 409 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 226 mg
-
Retinol - A vitamin: 366 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 194 micro
Összesen
933
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 226.9 g
Zsír
-
Összesen 297.1 g
-
Telített zsírsav 116 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 1429 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6475 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 182 mg
-
Kálcium 1535 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 313 mg
-
Foszfor 2339 mg
-
Nátrium 2068 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 850 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1635 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 211 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 62 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 269 micro
-
Kolin: 904 mg
-
Retinol - A vitamin: 1463 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 476 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 777 micro
Összesen
3735
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 333.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
192
kcal
Hozzávalók
-
1.3 kg csirke
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
50 g edami sajt
-
150 g krémsajt
-
1 ek petrezselyem
-
1 ek bazsalikom
-
2 db tojássárgája
-
1 gerezd fokhagyma
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
0.5 csokor kakukkfű
-
0.5 csokor rozmaring
-
50 ml víz
Elkészítés
- A csirkét fektessük a mellére, a gerince mellett mindkét oldalon vágjuk szárnyas ollóval a püspökfalattól a nyakáig, majd a gerincét vegyük ki.
- A csirkét mossuk meg, majd töröljük szárazra, lapítsuk el, amennyire tudjuk. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk.
- A sajtokat elkeverjük a tojássárgájával, a petrezselyemmel, bazsalikommal és az áttört fokhagymával. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
- A sajtos masszát egy nyomózsákba kanalazzuk.
- Egy fakanál nyelével óvatosan elválasztjuk a csirke bőrét a mellétől egészen addig haladva, amíg csak tudunk. Megtöltjük a sajtos masszával, masszírozva mindenhol, és egyenletesen elosztva a bőr alatt a tölteléket. A csirkét megkenjük a puha vajjal, és hűtőben legalább egy órát pihentetjük.
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy tepsi alját szórjuk meg a rozmaringgal és a kakukkfűvel, a csirkét fektessük a fűszerekre, öntsünk hozzá kb. 50 ml vizet.
- Toljuk a tepsit a sütőbe, 30 perc múlva állítsuk a sütőt 180 fokra, és süssük további 45 percet. A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk a csirkét benne 10 percet pihenni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 75 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2573
- Feltöltés dátuma: 2014. április 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Sütés közben nem szükséges locsolgatni a csirkét a sült szafttal, így is omlós, szaftos lesz. A sajtos töltelékhez keverhetünk kb. 100 g pirított mandulapelyhet vagy fenyőmagot is.