r
Nosalty Logó

Sajtos ladik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Sajtos ladik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 778 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3107 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 304 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2203 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    1180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 778 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.2 g

Zsír

  • Összesen
    148.1 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8812 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1888 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1787 mg
  • Nátrium
    4722 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    773 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    723 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    603 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    816 micro
Összesen 3107 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    857.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos vízben oldjuk fel a cukrot, keverjük bele az élesztőt, és hagyjuk állni pár percig.
  2. A lisztet keverjük össze a sóval, olajjal meg a joghurttal. Adjuk hozzá a buborékos, élesztős vizet, jól dagasszuk meg. Olajozott tálba rakva, fóliázzuk le a tésztát, hagyjuk duplájára kelni.
  3. Csípjünk le belőle tojás nagyságú gombócokat (nekem 22 db lett belőle), konyharuhával letakarva, 10 percig pihentetjük.
  4. Enyhén lisztezett deszkán egyenként nyújtsuk ki tenyér nagyságú téglalapokra.

A töltelékhez

  1. Reszeljük le a sajtokat, vegyítsük össze, adjuk hozzá a feketeköményt, illetve az apróra vágott petrezselymet.
  2. 2 evőkanál tölteléket szórjunk a tésztára (a szélét hagyjuk üresen, kb. 1 cm-t), és először a felső két végét hajtsuk egymásra, majd a két alsót. Jól nyomkodjuk össze, nehogy szétnyíljon sütés közben. Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe. Amikor mindegyiket megtöltöttük és tepsibe raktuk, akkor megkenjük a jól felvert tojással (nekem két tepsibe fért bele ez a mennyiség).
  3. Forró sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 45x33x2
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1073
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pepecselős ugyan, de nagyon mutatós sütemény. Langyosan a legfinomabb. A feketekömény íze engem az oregánóra emlékeztet. A feta sajt helyett szerintem túró is illene bele, de akkor sózzuk meg a tölteléket.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...