r
Nosalty Logó

Sajtos krumplitorta almával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Sajtos krumplitorta almával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Öntethez

Összesen 460 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Öntethez

Összesen 2748 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Öntethez

Összesen 165 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1134.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 460 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.2 g

Zsír

  • Összesen
    124.4 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    788 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6804.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1855 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1626 mg
  • Nátrium
    2930 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    838.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1224 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1202 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    603 micro
Összesen 2748 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Öntethez

Elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt a liszttel elkeverjük.
  2. A tejet az olvasztottal vajjal langyosra melegítjük, hozzáadjuk a liszthez a tojássárgával együtt, és sima tésztává dolgozzuk ki. Letakarva 30 percig kelesztjük.
  3. Addig a töltelék hozzávalóit összekeverjük.
  4. A vajjal kikent formát liszttel meghintjük, és a megkelt tésztát belehelyezzük úgy, hogy a szélén kb. 3 cm-es peremet húzunk.
  5. A tölteléket beleöntjük, elsimítjuk, és hideg sütőbe tesszük, amit 180 fokra kapcsolunk be. 30 percet sütjük, majd kivesszük.
  6. Az öntet hozzávalóit elkeverjük és a krumplira öntjük, szépen eloszlatjuk a tortán.
  7. További bő 50 percet sütjük, ellenőrizve, hogy a krumpli átsült-e. Közben alufóliával letakarjuk, hogy meg ne égjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×20
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1528
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

A 2008-as kiadású extra finomságok újságból készítettem. Nagyon finom lett.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...