r
Nosalty Logó

Sajtos kifli Baklavaria konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos kifli Baklavaria konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 515 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6191 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 352 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    849.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 515 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.2 g

Zsír

  • Összesen
    367.1 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    990 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10197 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    292 mg
  • Kálcium
    1974 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1990 mg
  • Nátrium
    5649 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    572.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2471 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    655 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2435 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 6191 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 352 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy tálba mérjük ki a lisztet, keverjük hozzá a cukrot, majd a közepébe csináljunk egy mélyedést. Ide öntsük bele a folyékony hozzávalókat, a joghurtot, olajat, langyos tejet és morzsoljuk bele az élesztőt. Egy kanállal keverjük össze óvatosan a mélyedésben lévő hozzávalókat, és 10 percre tegyük félre pihenni.
  2. 10 perccel később kezdjük el kézzel gyúrni a tésztát, és ha szükséges, adjunk még hozzá annyi lisztet, hogy jó puha, de nem ragadós tésztát kapjunk.
  3. Keverjük össze a vajat a sóval és osszuk 4 részre.
  4. Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra.
  5. Osszuk a tésztát 8 egyenlő részre. Vegyünk egy adag tésztát, lisztezett felületen nyújtsuk ki tányér nagyságúra, majd tegyük félre. Vegyünk még egy adag tésztát, nyújtsuk akkorára, mint az előzőt. A vajas mix 1/4-ét kenjünk rá a tésztára, majd tegyük rá a másik már kinyújtott tésztát. Ekkor egy késsel vágjuk fel a tortához hasonlóan 16 egyenlő részre. Az egyes "tésztaszeleteket" a szélesebb végénél kezdve tekerjük fel, és helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire (lehetőleg elég távolságra egymástól, mert a kiflik kb. duplájukra kelnek a sütőben), kenjünk meg tojással és szórjuk meg reszelt sajttal.
  6. Ezt ismételjük meg még háromszor.
  7. A tepsit tegyük az előmelegített sütőbe és addig süssük a kifliket, amíg a sajt a tetejükön szép aranybarnára nem sül.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 983
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 107751
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igen, igen, igen, igen!!! Abszolút siker!!!! Ezek a sajtos kiflik mindig nagy kedvencnek számítanak a barátaimnál, kollégáimnál és családon belül is. A 64 friss és puha kiflikéim kb. fél órán belül mindig eltűnnek. 

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...