r
Nosalty Logó

Sajtos kifli Anna konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
GasztroManó
Sajtos kifli Anna konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 861 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 6883 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 324 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1337.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    708 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 861 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.1 g

Zsír

  • Összesen
    317.2 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    642 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10700.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    388 mg
  • Kálcium
    2172 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    2135 mg
  • Nátrium
    5663 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    808.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    725 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1197 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 6883 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 324 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az éleszőt egy kis langyos tejben, amihez hozzá adtuk a cukrot,felfutattjuk.
  2. A lisztet a sóval összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfutatott élesztőt, az olajat és a maradék tejet. Összegyúrjuk, és legalább fél óráig hagyjuk kelni.
  3. Ezután öt cipót formázunk a tésztából. Kör alakúra nyújtjuk (kb. 2-3 mm vastag), és 16 felé vágjuk (mintha egy pizzát szeletelnénk). A szélesebbb felébe egy késhegyni vajat teszünk, és feltekerjük kívülről, befelé haladva.
  4. A tejfölt és a tojássárgáját összekeverjük és megkenjük velük a kifliket, majd tetejükre sajtot szórunk. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük (20-25 perc).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 19000
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 13.

Ajánló

Szerintem sokáig puha marad, de még nem tartott másnapnál tovább... :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
GasztroManó 5 recept

Nagymamámtól tanultam a sajtos kifli receptjét. Nagyon finom, puha tésztája van. Az egyik kedvencem. Mielőtt kijöttünk Svédországba elkértem a receptet, hogy itt is ehessük néha ezt a finomságot. Régen, ha csak négyünkre sütöttem akkor fele adagot vettem (mert az egészből hatalmas adag lesz), de újabban inkább lefagyasztom a maradékot. Legutóbbi sütéskor is reménykedtem hátha marad egy kicsi, hogy lefagyasszam ha esetleg megkívánjuk egy-egy hétköznapon is... Nem maradt... :) Képeket lépésről-lépésre a blogomon találtok.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...