r
Nosalty Logó

Sajtos háromszögek ahogy Edit készíti

4,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
VnéEdit
Sajtos háromszögek ahogy Edit készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

krém

tetejére

512
Kalória
12g
Fehérje
47.7g
Szénhidrátok
30g
Zsír
33.9g
Víz
133.4g
Koleszterin
1.9g
Rost
2.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

krém

tetejére

Összesen 512 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

krém

tetejére

Összesen 6147 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

krém

tetejére

Összesen 327 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1017.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    645 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 512 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.4 g

Zsír

  • Összesen
    360.3 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1601 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12211.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    317 mg
  • Kálcium
    1903 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1976 mg
  • Nátrium
    7741 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    572.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    406.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2393 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    736 micro
  • Kolin:
    844 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2350 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1009 micro
Összesen 6147 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 327 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Az élesztőt szétmorzsoljuk. 1,5 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sót. A közepébe tesszük a megkelt élesztőt, az étolajat, a tojássárgákat, és langyos tejjel jól kidagasztjuk. Kelesztőtálba tesszük, majd duplájára kelesztjük.
  3. Közben elkészítjük a krémet. A tojássárgákat a sóval, vajjal krémesre keverjük.
  4. A megkelt tésztát két részre osztjuk. 3 mm vastagra, téglalap alakúra kinyújtjuk. Megkenjük a fele krémmel, és feltekerjük.
  5. A tojássárgáját a tejföllel összekeverjük, a rudat lekenjük, és háromszögeket vágunk a tésztából.
  6. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, kicsit távolabb egymástól, mert különben összenőnek. Reszelt sajttal meghintjük. A másik tészta cipóval is így járunk el.
  7. 25 percet még kelni hagyjuk, és 190 fokra melegített sütőben szép pirosra megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×36

Nagyon finom, 24 db „izmos” darab sült ki. Nagyon szeretjük, többször kerül az asztalunkra.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Málnás aranygaluska

Az aranygaluska egy igazán klasszikus kedvenc: cukros dióba forgatott, egybe sütött, kelt tésztás gombóchalom. Az egyik legkirályibb édesség, ami már ránézésre is olyan, mint egy ...

Gerzsenyi Flóra

Óriás cruffin - csavart kalács

Kalácsot sok szomszédos országban készítenek, az elnevezés eredetileg szláv eredetű. A cruffin egy öszvér tünemény a croissant és a muffin keresztezése, ez a csoda pedig annak az ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!