r
Nosalty Logó

Sajtos-hagymás kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos-hagymás kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1050 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6306 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 331 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1384.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    773 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 1050 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.6 g

Zsír

  • Összesen
    364.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    108 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8304.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    744 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    549 mg
  • Foszfor
    1999 mg
  • Nátrium
    4638 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    601.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    478.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1850 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    90 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    879 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1745 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1261 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    616 micro
Összesen 6306 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 331 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A többi hozzávalóval összegyúrjuk-dagasztjuk. Minimum fél órát meleg helyen pihentetjük.
  3. A hagymát apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk. A sajtot lereszeljük. A puha margarint sóval kikeverjük, hozzátesszük a hagymátés a sajtot.
  4. A tésztát háromfelé vesszük, és egyenként kerek lappá nyújtjuk. Megkenjük a krémmel, cikkekre vágjukmint a tortát, és a hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük. Kifli alakra hajtjuk.Megkenjük a tetejét tejjel vagy tojássárgájával, és belenyomjuk a tisztított napraforgómagba. (Vagy a tepsiben szórjuk rá, de akkor sok potyog mellé.) Sütőpapíros tepsibe tesszük, nem túl szorosan, mert még kelni fog.
  5. 165 fokon, légkeveréssel (180 simán) sütjük, kb. 20 percig.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 629
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 36691
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám szakácskönyvében találtam magát a tésztát, a hagymát, sajtot és a tetejére a napraforgót már én álmodtam hozzá. Isteni puha a tésztája még két nap múlva is!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...