Sajtos-hagymás kifli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
117g finomliszt425 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
33g joghurt20 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
33g tej19 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
8g élesztő9 kcal
A töltelékhez
-
33g margarin239 kcal
-
2g só0 kcal
-
25g füstölt sajt82 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
A tetejére
-
17g napraforgómag97 kcal
Összesen
1050
kcal
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
700g finomliszt2548 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
200g tej112 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
50g élesztő53 kcal
A töltelékhez
-
200g margarin1434 kcal
-
11g só0 kcal
-
150g füstölt sajt492 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
A tetejére
-
100g napraforgómag584 kcal
Összesen
6306
kcal
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
36.7g finomliszt134 kcal
-
5.8g tojás7 kcal
-
10.5g joghurt6 kcal
-
4.5g napraforgó olaj39 kcal
-
10.5g tej6 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
2.6g élesztő3 kcal
A töltelékhez
-
10.5g margarin75 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
7.9g füstölt sajt26 kcal
-
4.7g vöröshagyma2 kcal
A tetejére
-
5.2g napraforgómag31 kcal
Összesen
331
kcal
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.1 g
Zsír
-
Összesen 60.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1384.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 333 mg
-
Nátrium 773 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 79.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 308 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 291 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 210 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
1050
kcal
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 156.6 g
Zsír
-
Összesen 364.5 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 142 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 108 g
-
Koleszterin 386 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8304.4 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 329 mg
-
Kálcium 744 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 549 mg
-
Foszfor 1999 mg
-
Nátrium 4638 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 601.8 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 478.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1850 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 90 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 194 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 879 micro
-
Kolin: 488 mg
-
Retinol - A vitamin: 1745 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1261 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 616 micro
Összesen
6306
kcal
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 19.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 435.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 243 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 25.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
331
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
70 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
2 dl joghurt
-
1 dl napraforgó olaj
-
2 dl tej
-
1 ek cukor
-
5 dkg élesztő
A töltelékhez
-
20 dkg margarin
-
1 ek só
-
15 dkg füstölt sajt
-
1 közepes fej vöröshagyma
A tetejére
-
10 dkg napraforgómag
Elkészítés
A tésztához
- Kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
- A többi hozzávalóval összegyúrjuk-dagasztjuk. Minimum fél órát meleg helyen pihentetjük.
- A hagymát apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk. A sajtot lereszeljük. A puha margarint sóval kikeverjük, hozzátesszük a hagymátés a sajtot.
- A tésztát háromfelé vesszük, és egyenként kerek lappá nyújtjuk. Megkenjük a krémmel, cikkekre vágjukmint a tortát, és a hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük. Kifli alakra hajtjuk.Megkenjük a tetejét tejjel vagy tojássárgájával, és belenyomjuk a tisztított napraforgómagba. (Vagy a tepsiben szórjuk rá, de akkor sok potyog mellé.) Sütőpapíros tepsibe tesszük, nem túl szorosan, mert még kelni fog.
- 165 fokon, légkeveréssel (180 simán) sütjük, kb. 20 percig.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 629
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 36661
- Feltöltés dátuma: 2013. október 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nagymamám szakácskönyvében találtam magát a tésztát, a hagymát, sajtot és a tetejére a napraforgót már én álmodtam hozzá. Isteni puha a tésztája még két nap múlva is!