r
Nosalty Logó

Sajtos - gombás húskenyér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Debmo
Sajtos - gombás húskenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 697 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2780 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1733.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    781 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    914 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    10787 micro
  • Lut-zea
    759 micro
Összesen 697 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    262 g

Zsír

  • Összesen
    149.8 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6934.3 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    291 mg
  • Kálcium
    1094 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    3124 mg
  • Nátrium
    1998 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1150.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    823 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    289 micro
  • K vitamin:
    763 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    1104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    518 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    3657 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    43146 micro
  • Lut-zea
    3036 micro
Összesen 2780 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2550 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát, a hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát fokhagymatörőn átpasszírozzuk.
  2. A húst az összes hozzávalóval alaposan összedolgozzuk, majd legalább fél napra a hűtőben állni hagyjuk. A pihentetés után még egyszer alaposan átgyúrjuk, és szükség szerint utánaízesítünk.
  3. A masszát gyümölcskenyérformába töltjük, majd fóliával lefedve 1,5 óráig közepes hőmérsékleten a sütőben megsütjük. Az idő letelte után a fóliát levéve kb. még 10-15 percet sütjük, hogy színt kapjon a teteje.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x10x10
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 13238
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 25.

Ajánló

A kenyérforma alá (kívülről) is tegyünk fóliát, mert elég sok levet enged, és az szeret beleégni a sütőbe! Melegen főzelékek mellé tudom ajánlani (esetleg rizs, vagy burgonyapüré mellé ), hidegen remek vendégváró előétel lehet egy kis friss salátával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyorsan akartam valami újat, valami finomat készíteni, és hát ez alakult belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...