Sajtos fonott zsemle
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Happygirlkitchen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
kenyérsütő
- 10% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
636
kcal
- 10% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
2544
kcal
- 10% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 507.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 220 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 56.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
636
kcal
- 10% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.6 g
Zsír
-
Összesen 58.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2028.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 182 mg
-
Kálcium 569 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 882 mg
-
Nátrium 223 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 414.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 226.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 533 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
2544
kcal
- 10% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 22.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
251
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az élesztőt langyos tejbe ( kb. 3 ek) a cukorral elmorzsoljuk, lefedjük és hagyjuk, hogy felfusson. Közben a hozzávalókat kimérjük és elkezdjük bedagasztani. Kenyérsütő gépben vagy keverőgépben, de kézzel is lehet.
- A liszthez hozzáadjuk az olívaolajat, a joghurtot, majd a felfutott élesztőt. A langyos tejet fokozatosan adagoljuk a tésztához a sót pedig a legvégén adjuk hozzá. A tészta akkor jó, ha lágy és ruganyos, nem ragacsos.
- Letakarjuk és hagyjuk duplájára kelni. Lemérjük a tészta súlyát és 10 db egyenlő részre adagoljuk. A kimért adagokat finoman átgyúrjuk, majd 35-40 cm-es csíkot sodrunk belőle.
- Szemmértékkel 3 részre osztjuk őket, majd az alsó kétharmadból hurkot képezünk, és az alsó végét alulról összenyomjuk a csíkkal. Fontos, hogy a hurok ugyanolyan hosszú legyen, mint a kilógó rész. A kilógó véget alulról átdugjuk a hurkon.
- A hurok részen csavarunk egyet és az így keletkezett lyukon alulról átdugjuk a szabadon álló véget. Az elkészült fonatokat letakarjuk és hagyjuk újra kelni kb. 20 perc. Tetejére sajtot reszelünk vagy szezámmagot is szórhatunk, de önmagában is nagyon mutatós és finom.
- A sütőt 185 fokra előmelegítjük. A tészták tetejét lekenjük tojással, megszórjuk sajttal és mehet a sütőbe. (Én meg szoktam spriccelni vízzel még sütés előtt, kb. 25-30 perc alatt szépen megsül.)
- Sütés hőfoka: 185 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 754
- Feltöltés dátuma: 2021. október 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Happygirlkitchen
59 recept