Sajtos fokhagymás zöldbabfőzelék
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
167g zöldbab45 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
55g tejföl109 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
17g füstölt sajt55 kcal
-
17g trappista sajt59 kcal
-
33g tej19 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
333g víz0 kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1000g zöldbab273 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
330g tejföl653 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g só0 kcal
-
45g sertészsír406 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
2000g víz0 kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
25g zöldbab7 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
8.2g tejföl16 kcal
-
5g főzőtejszín7 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.1g sertészsír10 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
-
2.5g füstölt sajt8 kcal
-
2.5g trappista sajt9 kcal
-
5g tej3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
49.9g víz0 kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 32 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 732.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 306 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 195 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 541.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 204 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 582 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 942 micro
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 84.6 g
Zsír
-
Összesen 192.2 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 430 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4393.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 1838 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 324 mg
-
Foszfor 1172 mg
-
Nátrium 994 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.7 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 3250.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1226 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 389 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 339 micro
-
Kolin: 278 mg
-
Retinol - A vitamin: 902 micro
-
α-karotin 607 micro
-
β-karotin 3491 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5650 micro
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 109.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 141 micro
Hozzávalók
-
1 kg zöldbab
-
5 gerezd fokhagyma
-
200 ml főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
3 ek sertészsír
-
1 evőkanál finomliszt
-
2 dl tej
-
bors ízlés szerint
-
2 teáskanál ételízesítő
-
2 l víz
Elkészítés
- Egy nagyobb lábasba öntjük a megmosott, megtisztított, tetszőleges hosszúságú darabokra vágott babot.
- Sózzuk, enyhén borsozzuk, rászórjuk az ételízesítőt, rányomunk 3 gerezd fokhagymát, felöntjük annyi hideg vízzel, hogy jól ellepje, s feltesszük forrni.
- Ha felforrt, fedő alatt, tartalék lángon puhára főzzük. Közben 30 perc elteltével a maradék 2 gerezd fokhagymát belenyomjuk még, tovább forraljuk, amíg puha nem lesz.
- Ha a bab megpuhult, hozzáöntjük a tejszínt, beleszórjuk a reszelt sajtokat, kevergetve főzzük tovább, míg a sajtok elolvadnak.
- A zsíron a liszttel világos rántást készítünk, levesszük a tűzről, felöntjük a hideg tejjel, gyors mozdulatokkal simára keverjük, majd a főzelékre öntjük, elkeverjük, így forraljuk tovább, amíg besűrűsödik. Megkóstoljuk, ha kell még bele valami, pótoljuk.
- A végén beleöntjük a tejfölt - melyet a dobozában jól kikeverünk -, alaposan elkeverjük a főzelékben, s néhány percig még lassú tűzön, kevergetve összeforraljuk.
- Ha elkészült, elkapcsoljuk a gázt, fedő alatt pihentetjük legalább fél órán át, majd tetszés szerinti feltéttel, akár önmagában is, lehet tálalni.
- Elkészítettem: 9 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3185
- Feltöltés dátuma: 2015. november 12.
Ajánló
TIPP: Amikor a tejfölt adjuk hozzá a végén, szórhatunk bele 1 csokor aprított petrezselyemzöldet - nagyon finom ízt ad neki! Így is variáltam már! Lehet pörkölttel, sült hússal, virsli rózsával tálalni, de így önmagában is rettenetesen finom. Aki szereti a kaprot, az kipróbálhatja a petrezselyem helyett kaporral, úgy is nagyon, nagyon finom. Más: ha nem lenne elég sűrű, egy evőkanálnyi étkezési keményítőt feloldva kevés vízben, hozzáadjuk a főzelékhez, összeforraljuk. Ha pedig túl sűrűre sikeredne, tej hozzáadásával lehet hígítani. Jó, ha tartunk otthon étkezési keményítőt, szinte mindenbe lehet használni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
A történet egyszerű. Nem szokványos babfőzeléket szerettem volna készíteni, ezt ötöltem ki, s jól tettem, mert nagyon finom lett... A receptjeim között megtalálható - Őzgerinc formában sült vegyes vagdalt - feltéttel tálaltam... Egyszerű és finom... Fagyasztott és konzerv babból is készíthető, ki, melyiket szereti jobban, ha már nincs lehetőségünk frissből készíteni.