r
Nosalty Logó

Sajtos fasírt vujutka konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vujutka
Sajtos fasírt vujutka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 17% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 804 kcal
  • 17% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2413 kcal
  • 17% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 17% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2235.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    901 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 804 kcal
  • 17% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.2 g

Zsír

  • Összesen
    118.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    680 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6706.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    1462 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    2082 mg
  • Nátrium
    2704 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    539 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    575 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    572 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 2413 kcal
  • 17% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az eljárás ugyanaz, mint a sima fasírt készítésénél. A darált húst, tojást, az apróra felkockázot hagymát, zúzott fokhagymát és a fűszereket összekeverjük (kakukkfű a plusz adalék, ezt nem kell sajnálni, pláne ha szárítottat használunk) . A zsemlemorzsával összeállítjuk a masszát. Picit pihentetjük, hogy a zsemlemorzsa szépen összedagadjon a masszával.
  2. Egy tálban összekeverünk reszelt sajtot (erre a legjobb a parmezán, de legtöbbször én is csak sima trappistát vagy goudát használok) és zsemlemorzsát. Sajtot kockázunk fel a fasírtok közepébe.
  3. Vizes kézzel elkezdjük a golyók formálását úgy, hogy a massza közepébe teszünk 1 kis kocka sajtot, szépen összegyúrjuk a golyót úgy, hogy ne legyen benne hézag, ahol kifolyhat a sajt. Belehempergetjük a reszelt sajtos zsemlemorzsába, és olajjal megkent sütőpapírra tesszük.
  4. A sütőben sütjük szép aranybarnára. (Én a végén szoktam csak rákapcsolni az alu-felül sütést, addig csak alulról süt a sütőm.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10073
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 12.

Ajánló

Bármilyen salátával nagyon finom, de rizs és a krumpli is illik hozzá. Ha valaki szereti, készíthet hozzá joghurtos vagy majonézes mártogatóst is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos fasírt vujutka konyhájából
vujutka 15 recept

Egy műsorban láttam hasonlót még 1 éve körülbelül, de változtattam rajta, mivel számomra így jobban tetszett, és könnyebb is az elkészítése. Ha unom a hétköznapi ételeket biztos ezt készítem el, mivel a párom nem szereti a nagyon különlegeset, de ezt még ő is megeszi örömmel. A kevésbé bátrabb újítóknak is ajánlom, ugyanis nem nagyon más a végtermék, mint amit megszoktunk, ugyanakkor mégis. Szerintem így kicsit egészségesebb a fasírt, én már a sima hétköznapi fasírtot is így csinálom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...