r
Nosalty Logó

Sajtmártásos csirkeragu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtmártásos csirkeragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 812 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3247 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1427.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    634 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 812 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.4 g

Zsír

  • Összesen
    161.5 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    827 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5709.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    1270 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    2538 mg
  • Nátrium
    1165 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1178.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1227 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    728 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1200 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 3247 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    256 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát enyhén sós, forró vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük.
  2. A csirkemellet kockákra vagy csíkokra, a gombát szeletekre vágjuk.
  3. Az olajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk, és rádobjuk a csirkemell darabokat, 1-2 percig pirítjuk.
  4. Ekkor hozzáadjuk a gombát is, majd 4 percig tovább pirítjuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk. A fehérbort ráöntjük, majd a sűrített paradicsommal, fokhagymával ízesítjük. Lefedve további 4-5 percig pároljuk.
  5. A sajtot lereszeljük. A tejszínt 1 dl vízzel elkeverjük. A sajtot és az elkevert tejszínt a csirkéhez adjuk, és kevergetve főzzük, míg a sajt megolvad benne, és az egész mártás homogén nem lesz.
  6. Végül egy kevés kakukkfűvel fűszerezzük, illetve ha szükséges még sózzuk, borsozzuk. A tésztára szedve tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12110
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 16.

Ajánló

Füstölt sajtot használtam hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy "szakács" újságot lapozgatva leltem rá. Gyors, könnyű, és finom ebédnek bizonyult.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...