r
Nosalty Logó

Sajtleves paprikával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Sajtleves paprikával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 394 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 1574 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 156 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6062.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    5982 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1506 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 394 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    136.3 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    322 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24250.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    23926 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    569.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    878 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    6023 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1132 micro
Összesen 1574 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2396.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    2364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    595 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Ahagymát kockára vágjuk, a fokhagymát apróra.
  2. A paprikát vékony csíkokra vágjuk.
  3. Avajjal és a liszttel világos rántást készítünk.
  4. Hozzáadjuk a hagymákat, pirítjuk.
  5. 2 dl vízzel felengedjük, hozzáadjuk a kockasajtokat.
  6. Kevergetjük, megvárjuk, míg a sajtok szétolvadnak a levesben.
  7. Vízzel felöntjük, hozzáadjuk a leveskockákat, a fűszereket és a paprikát.
  8. Összeforraljuk.
  9. Acréme fraîche-t kevés levessel összekeverve a többihez adjuk.
  10. Egyet forr és tálalunk.
  • Receptkönyvben: 210
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 23505
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 24.

Ajánló

Campingsajttal nekem jobban ízlik, Vilmosnak azonban most a Medve a kedvence - hála TV, gondolom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtleves paprikával
Harmathy Ildikó 313 recept

Ebben a levesben a fűszerek nem főszereplők, hanem finom összhatásukkal harmonizálják az ízhatást. Fogjuk tehát magunkat vissza az adagolásukkal!

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...