Sajtkrémleves cipóban
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gy.Zsuzsi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
250g kenyér685 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
125g trappista sajt440 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
750g alaplé53 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
1720
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
500g kenyér1370 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
250g trappista sajt880 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
1500g alaplé105 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
3438
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
18.4g kenyér51 kcal
-
6.3g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
3.1g napraforgó olaj28 kcal
-
9.2g trappista sajt32 kcal
-
7.4g főzőtejszín10 kcal
-
55.3g alaplé4 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
127
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.6 g
Zsír
-
Összesen 100.7 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6727.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 1255 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 894 mg
-
Nátrium 4315 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 296 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 491 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 253 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 486 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 114 micro
Összesen
1720
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 121.1 g
Zsír
-
Összesen 201.3 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 378 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13455.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 188 mg
-
Kálcium 2509 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 302 mg
-
Foszfor 1788 mg
-
Nátrium 8629 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 264 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 592 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 982 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 506 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 973 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 123 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 227 micro
Összesen
3438
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 496.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 318 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
127
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 dl napraforgó olaj
-
25 dkg trappista sajt
-
2 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
- A cipók tetejét levágjuk, belüket kiszedjük óvatosan. Egy keveset hagyunk benne is, hogy ne ázzon át könnyen a "tányér".
- A hagymákat megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük.
- Majd hozzáadjuk a fokhagymát is, és azt is dinszteljük egy keveset.
- Félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, beletesszük a kenyér belét, összekeverjük, majd visszatesszük a tűzre és kicsit megpirítjuk.
- Felöntjük kb. 1/2 l levessel, majd 15-20 percig főzzük.
- Közben kavargatjuk, mert könnyen lekap. Mikor letelt a 15-20 perc, akkor botmixerrel pürésítjük szép simára.
- Hozzáöntjük a maradék húslevest, beletesszük a sajtot, majd kevergetve megvárjuk, míg elolvad a sajt.
- Mikor a sajt teljesen elolvadt, hozzáöntjük a főzőtejszínt, összekeverjük, fűszerezzük ízlés szerint és főzzük még kb. 10 percet, hogy az ízék össze főjenek/érjenek. Ezzel kész is vagyunk, most a tálalás következik.
- A tálalással kicsit várunk, hogy hűljön a leves, majd a cipóba szedjük. Petrezselyemmel díszítjük, de lehet még díszítésként sajtot és/vagy pirított bacont/kenyérkockákat is használni. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 207
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 197
- Össznézettség: 46745
- Feltöltés dátuma: 2013. november 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gy.Zsuzsi
31 recept
Valentin napra készítettem egy meglepetés vacsorát a Páromnak, akkor készítettem el ezt a levest. Laktató, egyszerű és finom.