r
Nosalty Logó

Sajtkrémleves cipóban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gy.Zsuzsi
Sajtkrémleves cipóban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1720 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3438 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.6 g

Zsír

  • Összesen
    100.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6727.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1255 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    894 mg
  • Nátrium
    4315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    296 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    491 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    486 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 1720 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.1 g

Zsír

  • Összesen
    201.3 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13455.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    2509 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1788 mg
  • Nátrium
    8629 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    592 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    982 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    506 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    973 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 3438 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cipók tetejét levágjuk, belüket kiszedjük óvatosan. Egy keveset hagyunk benne is, hogy ne ázzon át könnyen a "tányér".
  2. A hagymákat megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük.
  3. Majd hozzáadjuk a fokhagymát is, és azt is dinszteljük egy keveset.
  4. Félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, beletesszük a kenyér belét, összekeverjük, majd visszatesszük a tűzre és kicsit megpirítjuk.
  5. Felöntjük kb. 1/2 l levessel, majd 15-20 percig főzzük.
  6. Közben kavargatjuk, mert könnyen lekap. Mikor letelt a 15-20 perc, akkor botmixerrel pürésítjük szép simára.
  7. Hozzáöntjük a maradék húslevest, beletesszük a sajtot, majd kevergetve megvárjuk, míg elolvad a sajt.
  8. Mikor a sajt teljesen elolvadt, hozzáöntjük a főzőtejszínt, összekeverjük, fűszerezzük ízlés szerint és főzzük még kb. 10 percet, hogy az ízék össze főjenek/érjenek. Ezzel kész is vagyunk, most a tálalás következik.
  9. A tálalással kicsit várunk, hogy hűljön a leves, majd a cipóba szedjük. Petrezselyemmel díszítjük, de lehet még díszítésként sajtot és/vagy pirított bacont/kenyérkockákat is használni. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 207
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 197
  • Össznézettség: 46745
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtkrémleves cipóban
Gy.Zsuzsi 31 recept

Valentin napra készítettem egy meglepetés vacsorát a Páromnak, akkor készítettem el ezt a levest. Laktató, egyszerű és finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...