r
Nosalty Logó

Sajtkrémes twister

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Sajtkrémes twister
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

kelt tészta

sajtkrém

Összesen 926 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

kelt tészta

sajtkrém

Összesen 2777 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

kelt tészta

sajtkrém

Összesen 325 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1352.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 926 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.4 g

Zsír

  • Összesen
    158.9 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    617 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4058.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1284 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    1087 mg
  • Nátrium
    1369 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1215 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 2777 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

kelt tészta

sajtkrém

Elkészítés

kelt tészta

  1. Az élesztőt kevés, langyos tejjel, cukorral felfuttatjuk. A lisztet a megkelt élesztővel, sóval, tojássárgájával, olajjal lazán összeforgatjuk. A langyos tejet hozzáadagolva elkezdünk levegőt juttatni a tésztánkba. Dagasztani kezdjük.
  2. Mikor egyenletes, sima tésztát kapunk, ami teljesen összeállt gombóccá, akkor belisztezzük az alját (hogy ne ragadjon le) és tetejét (hogy ne száradjon ki). Letakarjuk egy konyharuhával, és langyos helyen 1 óráig kelesztjük.
  3. Amíg kel a tészta, elkészítjük a sajtkrémet. A trappista sajtot és a lágy krémsajtot a vajjal összeolvasztjuk. Pár percnyi forralás után használhatjuk.
  4. Ha megkelt a tészta, enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk. A felére kenjük a sajtkrémet, majd a másik felét ráhajtjuk. Csíkokat vágunk belőle, kb. 20 cm hosszú és 3 cm széleseket. Mindegyiket megtekerjük, és sütőpapírra tesszük. Tojásfehérjével átkenjük, és megszórjuk lenmaggal.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük, és 200 fokon világosbarnára sütjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1978
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 09.

Ajánló

Ha kevésnek gondoljuk ezt a mennyiséget, akkor készítsünk dupla adagot a kelt tésztából!! Vegyük a kétszeres mennyiséget a leírtakból....

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor csak szükség van az ételre, legyen az bármi, én nekilátok, és egyhamar megalkotom. Ezt a sajtos kelt tésztát is magam találtam ki, mert valahogy ilyenre vágytam!! Reggelire, vacsorára vagy egy tartalmas ebéd utánra tökéletes választás!! :-)))

Hozzávalók

kelt tészta

sajtkrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...