r
Nosalty Logó

Sajtkrémes roló

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Sajtkrémes roló
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 44% Zsír
Összesen 805 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 44% Zsír
Összesen 3221 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 44% Zsír
Összesen 353 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    937.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    392 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 805 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.7 g

Zsír

  • Összesen
    270.4 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1078 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3749.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    1258 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    839 mg
  • Nátrium
    1529 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1592 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    158 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1568 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    684 micro
Összesen 3221 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztából vágjunk kb. 2 cm-es hosszú csíkokat, majd az előzőleg alaposan vajjal megkent formákra tekerjük rá úgy, hogy a fedjék egymást. (alaposan kenjük le a formákat vajjal, mert különben csak nehezen tudjuk majd leszedni)
  2. Az elkészült rolókat ezután helyezzük egymástól kicsit távolabb, sütőpapírral bélelt tepsire.
  3. Ezután helyezzük be forró sütőbe, majd süssük szép aranybarnára, majd vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kicsit hűlni.
  4. Amikor a tészta már nem forró, óvatosan mozgassuk meg, húzzuk le a formáról, és hagyjuk kihűlni. Közben készítsük el a sajtkrémet, amivel majd megtöltjük.
  5. Egy tálba tegyünk 5 dkg reszelt sajtot, a mascarponét, a tejet, a tojássárgákat, a lisztet, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg az őrölt fehérborssal, és robotgéppel keverjük simára.
  6. Ezután állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre, majd vegyük le a tűzről és hűtsük ki teljesen. (közben többször keverjük át)
  7. Amikor a massza kihűlt, adjuk hozzá a felkockázott puha vajat, 5 dkg reszelt sajtot, és szintén keverjük simára. (ha szükséges, akkor még utána sózhatunk)
  8. Ezután kanalazzuk a sajtkrémet habzsákba, és töltsük meg vele a kihűlt rolókat, majd a maradék reszelt sajtba nyomjuk bele mindkét végét, hogy a sajt rátapadjon a krémre.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 65
  • Össznézettség: 531
  • Feltöltés dátuma: 2024. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tésztát előre megsüthetjük, és a sajtkrémet is elkészíthetjük, de a rolókat csakis közvetlen fogyasztás előtt töltsük meg, hogy a tészta ne szívja magába a nedvességet, és jó ropogós maradjon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 szokás, amit tarts be minden nap, hogy 10 évet...

Semmiféle csodabogyóra vagy esztétikai beavatkozásra nincs szükség ahhoz, hogy biológiai életkorodnál fiatalabbnak tűnj. Néhány egyszerű, és annál inkább betartható tippet mutatunk, hogy mások szemében akár 10 évvel fiatalabbnak tűnj.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...