r
Nosalty Logó

Sajtkrémes roló

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gizi
Sajtkrémes roló
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

805
Kalória
19.7g
Fehérje
29.1g
Szénhidrátok
67.6g
Zsír
37.2g
Víz
269.5g
Koleszterin
788.8mg
Rost
2.5g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 44% Zsír
Összesen 805 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 44% Zsír
Összesen 3221 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 44% Zsír
Összesen 353 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    937.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    392 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 805 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.7 g

Zsír

  • Összesen
    270.4 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1078 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3749.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    1258 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    839 mg
  • Nátrium
    1529 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    148.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1592 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    158 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1568 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    684 micro
Összesen 3221 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 353 kcal

Elkészítés

  1. A leveles tésztából vágjunk kb. 2 cm-es hosszú csíkokat, majd az előzőleg alaposan vajjal megkent formákra tekerjük rá úgy, hogy a fedjék egymást. (alaposan kenjük le a formákat vajjal, mert különben csak nehezen tudjuk majd leszedni)
  2. Az elkészült rolókat ezután helyezzük egymástól kicsit távolabb, sütőpapírral bélelt tepsire.
  3. Ezután helyezzük be forró sütőbe, majd süssük szép aranybarnára, majd vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kicsit hűlni.
  4. Amikor a tészta már nem forró, óvatosan mozgassuk meg, húzzuk le a formáról, és hagyjuk kihűlni. Közben készítsük el a sajtkrémet, amivel majd megtöltjük.
  5. Egy tálba tegyünk 5 dkg reszelt sajtot, a mascarponét, a tejet, a tojássárgákat, a lisztet, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg az őrölt fehérborssal, és robotgéppel keverjük simára.
  6. Ezután állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre, majd vegyük le a tűzről és hűtsük ki teljesen. (közben többször keverjük át)
  7. Amikor a massza kihűlt, adjuk hozzá a felkockázott puha vajat, 5 dkg reszelt sajtot, és szintén keverjük simára. (ha szükséges, akkor még utána sózhatunk)
  8. Ezután kanalazzuk a sajtkrémet habzsákba, és töltsük meg vele a kihűlt rolókat, majd a maradék reszelt sajtba nyomjuk bele mindkét végét, hogy a sajt rátapadjon a krémre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A tésztát előre megsüthetjük, és a sajtkrémet is elkészíthetjük, de a rolókat csakis közvetlen fogyasztás előtt töltsük meg, hogy a tészta ne szívja magába a nedvességet, és jó ropogós maradjon.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!