r
Nosalty Logó

Sajtkrémes-kolbászos muffin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MoFox
Sajtkrémes-kolbászos muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 917 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3669 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 287 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2421.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    800 mg
  • Nátrium
    995 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 917 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.8 g

Zsír

  • Összesen
    205 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9685 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    2167 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    3201 mg
  • Nátrium
    3979 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1129 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1078 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1046 micro
Összesen 3669 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat, a sajtkrémet és a kissé megolvasztott margarint simára keverjük.
  2. Hozzáadjuk a fűszereket, a tejet és az olajat.
  3. Kimérjük a lisztet, majd a hozzákevert sütőporral együtt a nedves hozzávalókhoz keverjük.
  4. A végén beleforgatjuk a félkörre felvágott kolbászokat (lehet kisebbre is, ki hogyan szeretné).
  5. Papírkosárral bélelt sütőformába kanalazzuk a masszát. Én egy evőkanálnyit tettem minden kosárkába, így lett 22 muffinom.
  6. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje aranybarna nem lesz (180 fokon, légkeveréssel kb. 20 perc). Végezzünk tűpróbát, mert bár a kolbász zsírja kisül, a tészta nem ragad rá a tűre, ha készen van!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1246
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 30.

Ajánló

Én a sima tésztából sütöttem 6 darabot a vegetáriánus barátnőmnek is, hogy ne csak sóvárogni legyen lehetősége. :) Ha valakinek akad otthon keményebb sajtja, akkor reszelhet a tetejére. Nekem sajnos nem volt itthon. Valamint érdemes szilikonos formát használni, mert nekem a papírba beleragadt kissé a tészta, hátha a szilikonos formába nem tapad bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszer ettem kolbászos muffint, amit egy barátom sütött, és amikor elkértem a receptjét, azt mondta, hogy az internetről szedte. Így végül sokáig nem is foglalkoztatott a kérdés, de ma, amikor nekiálltam megsütni a sütőtökös muffinomat, hirtelen másra kezdtem el vágyni, és nekiálltam keresgélni. Sajnos nem találtam olyan receptet, ami nekem teljesen megfelelt volna, így kísérletezni kezdtem egy alaprecepttel, és az eredmény meglepően jól sikerült, olyannyira, hogy a hozzám érkező vendégek által rögtön meg is csappant a készlet. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...