Sajtkrémes-bacon-ös csiga
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
125g tej70 kcal
-
25g kaukázusi kefir15 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
13g élesztő13 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0 kcal
-
3g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
A töltelékhez
-
50g trappista sajt176 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
2g szezámmag10 kcal
-
4g vaj25 kcal
Összesen
1648
kcal
- 12% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
500g tej280 kcal
-
100g kaukázusi kefir61 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0 kcal
-
11g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
A töltelékhez
-
200g trappista sajt704 kcal
-
200g bacon786 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
6596
kcal
- 12% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
43.2g finomliszt157 kcal
-
21.6g tej12 kcal
-
4.3g kaukázusi kefir3 kcal
-
4.3g vaj31 kcal
-
2.2g élesztő2 kcal
-
0.9g cukor3 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
A töltelékhez
-
8.6g trappista sajt30 kcal
-
8.6g bacon34 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
0.3g szezámmag2 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
Összesen
284
kcal
- 12% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.8 g
Zsír
-
Összesen 65 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 249 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3424.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 112 mg
-
Kálcium 579 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 665 mg
-
Nátrium 1966 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 205.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 129.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 403 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 188 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 399 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
1648
kcal
- 12% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 215.2 g
Zsír
-
Összesen 259.8 g
-
Telített zsírsav 128 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 996 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13697.1 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 448 mg
-
Kálcium 2315 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 365 mg
-
Foszfor 2658 mg
-
Nátrium 7863 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 820.4 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 518.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1614 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 155 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 751 micro
-
Kolin: 569 mg
-
Retinol - A vitamin: 1595 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 243 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 667 micro
Összesen
6596
kcal
- 12% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 591.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 340 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
284
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 dl tej
-
1 dl kaukázusi kefir
-
5 dkg élesztő
-
2 ek cukor
-
1 tk szódabikarbóna
-
1 ek só
-
1 db tojás
A töltelékhez
-
1 db tojás
Elkészítés
A tésztához
- Az összes hozzávalót robotgépbe tesszük, és jól kidolgoztatjuk a tésztát.
- Az élesztőt nem szükséges külön felfuttatni, de bárki megteheti.
- Fényes, sima tésztát kapunk, amit langyos helyen duplájára kelesztünk.
- Gyúródeszkán alálisztezve 1 cm vastagra nyújtjuk.
- Megkenjük tojással, és ráreszeljük a sajtot.
- A szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk, majd a tésztára szórjuk.
- A tésztát felcsavarjuk, és 2 cm-es darabokra vágjuk.
- Kizsírozott tepsibe rakjuk, tetejét megszórjuk szezámmaggal, és kicsit hagyjuk kelni.
- Ne rakjuk sűrűn, mert elég jól megnő sütés közben.
- Pirosra sütjük, a sütőt nem kell előmelegíteni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 138
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 12979
- Feltöltés dátuma: 2010. május 20.
Ajánló
Gulyásleves vagy raguleves mellé kiváló második fogás.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
NS
17513 recept
Nagybevásárláskor mindig elcsábulunk a bevásárlóközpontok pékségeinek termékeire. De az én családom igényeit egy-egy szem csiga vagy kifli nem igen elégíti ki. Ezért született meg ez a sajtos csiga, hogy a nagybelű társaság jól belakmározhasson a frissen sült, illatos péksüteményből. Ebből a tészta mennyiségből 24 db lesz, amit két tepsiben szoktam kisütni. Általában az első tepsi ahogy kisül, és meg lehet fogni, úgy fogy is el pillanatok alatt.