r
Nosalty Logó

Sajtkrémes aszalt szilvával töltött pulykamell rolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Tubicám
Sajtkrémes aszalt szilvával töltött pulykamell rolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hús

Töltelék

Összesen 522 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hús

Töltelék

Összesen 4178 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hús

Töltelék

Összesen 215 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    955.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 522 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    291.4 g

Zsír

  • Összesen
    238.3 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    914 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7643.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    310 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    2810 mg
  • Nátrium
    3613 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.6 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1083.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    182 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    171 micro
  • β-karotin
    1184 micro
  • β-crypt
    279 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    452 micro
Összesen 4178 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

Hús

Töltelék

Elkészítés

Hús

  1. A pulykahúst szép vékonyan felvágjuk, hogy minél nagyobb szeleteket kapjunk, és ha szükséges, klopfolóval kilapítjuk. Sóval, borssal és néhány gerezd zúzott fokhagymával bedörzsöljük, rozmaringlevelekkel ízesítjük. Lefedve hagyjuk pácolódni a húst legalább 1 órát.
  2. A sütőformát (nálam kenyérsütő-forma tepsi, de lehet őzgerinc is) ecsettel kiolajozzuk. A vöröshagymát vékonyan felkarikázzuk, majd a tepsi aljába rakjuk. Szúrunk közé 3-4 darab fokhagymagerezdet is, és rátépkedünk néhány szál rozmaringot. Erre picit egymást fedve, szorosan lerakjuk a bacon-szeleteket, hogy a végük a sütőforma mindkét szélén kilógjon (vissza fogjuk hajtani a végén a húsrolád tetejére). A bacont követően, a pulykamellszeleteket is ugyanígy belehelyezzük a tepsibe úgy, hogy 1-2 kisebb szelet jusson majd a tetejére is.
  3. A húsra rakosgatjuk a töltött szilvaszemeket, majd a pulykaszeletek kilógó végét ráhajtjuk a töltelékre. Tetejét befedjük a maradék hússal, majd megtűzdeljük fokhagymával, és teszünk rá a rozmaringból is néhány levelet.
  4. Végül ráhajtjuk a baconszeleteket is a hús tetejére, ügyelve, hogy mindenhol befedje.
  5. Fóliával letakarjuk a tetejét, és 200 C fokra előmelegített sütőbe toljuk. Lefedve sütjük 45 percig, majd 15 percet fólia nélkül pirítjuk a tetejét. Ezt követően kivesszük a sütőből, és egy magas falú tepsire fordítjuk (vigyázva a forró szafttal) a húst a formából.
  6. Visszatesszük a pulykát a sütőbe, és 10 percenként öntözve a kisült szaftjával piros, ropogósra sütjük.

Töltelék

  1. A szép, nagyszemű aszalt szilvát megmossuk, és lecsepegtetjük. (Aki szereti, rumos vízbe is áztathatja a felhasználást megelőzően, csak vigyázva, hogy a szilvaszemek egészben maradjanak.)
  2. A krémsajthoz hozzáadjuk a mustárt, borsot és a fokhagymaport, majd jól elkeverjük.
  3. Kiskanál segítségével, a magok helyén egyenként megtöltjük a szilvaszemeket a sajtszósszal. (A végeredményen nem ront, ha kicsit kifolyik a töltelék itt-ott.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x11x7
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 4159
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 03.

Ajánló

Azoknak (így nekem is), nagy segítség a forma-tepsi használata a töltött húsok elkészítéséhez, akik nem szeretnek, vagy nem tudnak a tűzdeléssel bíbelődni. A hús gyönyörűen összesül a ropogós bacon-köntös alatt, és belül szaftos-omlós marad. Impozáns szeletekre vágható a rolád, ami minden ünnepi asztal mennyei éke lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtkrémes aszalt szilvával töltött pulykamell rolád
Tubicám 33 recept

Még gyermekkoromból emlékszem, hogy nagyimnál sokszor szerepelt az aszalt szilvával tűzdelt karaj, mint a legünnepibb fogások egyike, de akkor még fanyalogva toltam el a tányért, ha kínált vele. Azóta viszont pulykahússal készítve, egy kicsit átalakítva idézem fel különleges napokon a régi ízeket a család számára.

Hozzávalók

Hús

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...