Sajtfelfújt egyszerűen
- 16% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
7g vaj50 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
75g tej42 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
21g sajt73 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
- 16% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
42g vaj301 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
450g tej252 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
125g sajt440 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
- 16% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
4.9g vaj35 kcal
-
5.2g finomliszt19 kcal
-
52.2g tej29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
7g tojássárgája22 kcal
-
14.5g sajt51 kcal
-
13.9g tojásfehérje7 kcal
-
2.3g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
- 16% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 579.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 238 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 37.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 149 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
- 16% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 70.9 g
Zsír
-
Összesen 94.9 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 895 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3475.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 1429 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 762 mg
-
Nátrium 1126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.5 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 223.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 910 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 157 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 526 mg
-
Retinol - A vitamin: 896 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 668 micro
- 16% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 403.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 26 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
3 ek finomliszt
-
4.5 dl tej
-
2 csipet só
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
3 db tojássárgája
-
3 db tojásfehérje
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
1 csipet só
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
- Először elkészítjük a sajtos besamelt. Olvasszuk meg a vajat egy lábosban, adjuk hozzá a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett pár percig pirítsuk. Adagoljuk hozzá a tejet, és keverjük csomómentesre.
- Vegyük le a tűzről, tegyük bele a sajtot, és keverjük el benne. Továbbá kerüljön bele a három felvert tojássárgája, só, bors és szerecsendió, ízlés szerint. Hagyjuk kicsit kihűlni a masszát.
- A kis sütőformákat (6 db) vajazzuk ki, szórjunk mindbe egy kevés lisztet, és egyengessük el benne, a felesleget szórjuk ki. Tegyük a hűtőbe.
- Ezután verjük kemény habbá a tojásfehérjét egy csipet sóval és pár csepp citromlével.
- Miután ezzel megvagyunk, a habot apránként, határozott mozdulatokkal keverjük bele a besameles masszába. Óvatosan keverjük, nehogy a hab összetörjön!
- A krémet adagoljuk a formákba, és tegyük rögtön a forró sütőbe! 180°C-on, körülbelül 12-15 percig süssük. Akkor jó, ha a teteje megpirul, és a hab feljön pár centire a formából.
- A sütőt ne nyitogassuk sütés közben, és ha elkészült, azonnal tálaljuk, mert különben összeesik!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 9627
- Feltöltés dátuma: 2020. október 05.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A felfújt, azaz soufflé (ejtsd: szuflé) egy változatosan elkészíthető francia étel, amely készülhet édesen és sósan is. Mi most egy pihekönnyű, sajtos változatot mutatunk nektek, ami előételnek vagy köretnek is kiváló. Bár kissé kényes fogás, mégis megéri vele foglalkozni. Mielőtt belekezdnénk, jöjjön néhány tipp, amiket be kell tartani, ha szeretnénk sikerrel járni: A sütőformákat mindenképp vajazzuk és lisztezzük ki, mert különben beleragad a massza! Sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert különben összeesik! Végül, ha elkészült, azonnal tálaljuk, szintén azért, mert összeesik! Ezen kívül tartsuk be a mértékegységeket és az összeállítás lépéseit. A recept alapja a jól készült besamelmártás és a kemény habbá vert tojásfehérje. Fontos az időzítés, legyen minden kéznél.