r
Nosalty Logó

Sáfrányos rizstorta csirkemellel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rebeka's Home
Sáfrányos rizstorta csirkemellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 702 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2814 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    769.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 702 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.5 g

Zsír

  • Összesen
    89.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    807 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3077.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1815 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    647 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1074 micro
  • Kolin:
    723 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    646 micro
Összesen 2814 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első lépésként sáfránykoncentrátumot készítünk: a csipet sáfrányt apróra összetörjük, ha van őrölt az is tökéletes, majd 4 evőkanál forrásban lévő vizet adunk hozzá. Letakarjuk a csészét néhány percre, amíg gyönyörű piros színt nem kapunk. A szín függ a sáfrány minőségétől. Áztassuk be a borbolyát 30 percre, hogy pirításkor ne égjen meg és a port leöblítjük róla.
  2. Második lépésként feldaraboljuk a csirkemellet, egy kis lábasba tesszük. Adjuk hozzá a negyedelt hagymát, a sót, a borsot, a kurkumát és 2 dl vizet, (épphogy csak ellepje a csirkemellet). Közepes lángon főzzük kb. 8-10 percig, amíg a csirkemell megpuhul.
  3. Eközben, tegyünk oda vizet főni egy másik lábasba, sóval és egy csepp olívaolajjal.
  4. Mossuk meg a rizst 3-4 l vízben, míg a vize tisztábbá nem válik. Majd a forrásban lévő vízhez adjuk. Kb. 8 percig főzzük, amíg a rizs külseje már puha, de a belseje még kemény. Főzési idő függ a rizs típusától, minőségétől. Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl, hiszen még hosszan lesz a gáztűzhelyen. 8 perc után leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük.
  5. A tojásokat szétválasztjuk és a két tojássárgáját összekeverjük a joghurttal és a 4 kanál sáfrány koncentrátummal, az extra koncentrátumot még felhasználjuk! Adhatunk hozzá sót is ízlés szerint. Ehhez a joghurtos keverékhez hozzákeverjük a félig megfőtt rizst.
  6. Most elkezdődhet a tortánk összeállítása. Válasszunk ki egy tapadásmentes lábast! Öntsünk két evőkanál olajat a lábas aljába, majd tegyük bele a joghurtos rizskeveréket, minden réteget lapítsunk jól le. Következő rétegként jöhetnek rá a csirkedarabok, melyet még villával még apróbbra szedhetünk, de ez a lépés nem kötelező. Minden réteget ízlés szerint sózhatunk, de csak óvatosan ne sózzuk el! Harmadik rétegként újra rizs. Jól nyomkodjuk meg, lapítsuk le, hogy a hozzávalók szorosan legyenek.
  7. Mielőtt a tűzre tennénk olvasszunk fel 1 ek vajat és locsoljuk meg vele a tortánkat, tegyünk ugyanígy a maradék sáfrány koncentrátummal. Mehet is rá a fedő és közepes lángon pirítsuk, amíg el nem kezd párologni. Ezt követően vegyük alacsony hőfokra és hagyjuk párolódni kb. 1 órán át. Amint kész van láthatóvá válik, hogy a széle ropogós.
  8. Már csak a tálaláshoz való lépések vannak hátra. Olvasszunk fel 1 ek vajat és pirítsuk meg az olajos magvakat és a borbolyát kb. 20-30 másodpercig. Vigyázzunk a borbolya hamar megég, ezért is áztattuk be vízbe az elején.
  9. 1 óra elteltével kész is az ételünk. Vegyük le a tűzről és már tálalhatjuk is. Vegyünk egy nagy lapos tányért, tegyük a tetejére és fordítsuk át a lábast. Szépen egybe ki fog jönni a csirkemelltortánk, ha megfelelő edényt választottunk! Díszítjük a megpirított borbolyával, pisztáciával és mandulával. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 182
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 27.

Ajánló

Joghurttal és savanyúsággal tálalható. A szárított barberries(borbolya bogyó) megtalálható közel-keleti, arab kisboltokban! https://youtu.be/1kT_Ri2FjRk

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sáfrányos rizstorta csirkemellel
Rebeka's Home 23 recept

A teljes videó a Youtube-on megtalálható. https://youtu.be/1kT_Ri2FjRk Férjem iráni származású, így jártas vagyok az iráni konyhában. Ez egy nagyon mutatós étel és nagyon ízletes. Minden vendégem megcsodálta eddig.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...