r
Nosalty Logó

Sáfrányos rizottó sütőtökkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Sáfrányos rizottó sütőtökkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 632 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2535 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1310.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    899 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    546 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    613 micro
  • β-karotin
    3143 micro
  • β-crypt
    2551 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 632 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    91 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5241.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    730 mg
  • Nátrium
    3594 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    617.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    918 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    597 micro
  • α-karotin
    2452 micro
  • β-karotin
    12571 micro
  • β-crypt
    10205 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 2535 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    579 micro
  • β-crypt
    470 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőtököt apró kockákra vágjuk, és a vaj harmadán sóval-borssal puhára pirítjuk. Ha kész, kiszedjük és félretesszük.
  2. A hátramaradt zsiradékhoz hozzáadunk még egy kanálka vajat és az olívaolajat. Rádobjuk a rozmaringot és az aprított hagymát, és üvegesre pirítjuk.
  3. Jöhet rá a rizs: picit megfuttatjuk, majd felöntjük a bor felével. Hozzáadjuk a sáfrányt, elkeverjük, majd adunk hozzá egy merőkanál alaplevet.
  4. Közepes lángon, időnként megkeverve főzzük a rizst, mindig hozzáadva 1-1 merőkanál alaplevet, amikor az előző adagot már beszívta. Félidőnél hozzáadjuk a bor másik felét (így lesz ideje elfőnie az alkoholtartalomnak, és nem lesz savanyú a végére), majd folytatjuk a merőkanalankénti főzést.
  5. Amikor az utolsó kanál alaplé is belekerült, és a rizs már jó puha, belekeverjük a vaj maradékát - ettől lesz jó krémes és szaftos a végeredmény. Visszakanalazzuk a sült sütőtökkockákat, és jól összekeverjük.
  6. Grana padanoval megszórva, azonnal tálaljuk, mert a rizottó is azon ételek egyike, melyeknél az élvezeti érték a kihűléssel egyenes arányban csökken.
  • Receptkönyvben: 169
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 80
  • Össznézettség: 10387
  • Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 01.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Sáfrányos rizottó sütőtökkel
Rosanics Petra 351 recept

Lombardia régiójának egyik fő alapanyaga a rizs, így nem véletlen, hogy ez a terület a rizottó hazája is, amit rengetegféleképpen bolondítanak. A risotto alla milanese, vagyis a milánói stílusú rizottó például sáfránnyal készül, ami egészen mennyei pikantériát kölcsönöz a rizses specialitásnak. Én most ezt cifráztam még egy picit tovább, és egy kis sütőtökkel is megvadítottam ezt a csodásan krémes fogást - elvégre is már ősz van, és mindjárt a nyakunkon a sütőtökszezon!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...