Sacher torta lisztkeverékből
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ildi71
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 17% Zsír
A csokoládés piskótatésztához
-
38g étcsokoládé205 kcal
-
31g vaj224 kcal
-
83g tojás104 kcal
-
31g cukor121 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
48 kcal
-
13g mandula74 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
A rétegezéshez
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
-
2g rum5 kcal
A csokoládémázhoz
-
8g víz0 kcal
-
30g étcsokoládé164 kcal
-
33g porcukor126 kcal
-
4g vaj25 kcal
Összesen
1455
kcal
- 4% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 17% Zsír
A csokoládés piskótatésztához
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
125g cukor484 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
191 kcal
-
50g mandula295 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
A rétegezéshez
-
400g sárgabaracklekvár1112 kcal
-
8g rum18 kcal
A csokoládémázhoz
-
32g víz0 kcal
-
120g étcsokoládé655 kcal
-
130g porcukor503 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
5811
kcal
- 4% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 17% Zsír
A csokoládés piskótatésztához
-
9.3g étcsokoládé51 kcal
-
7.8g vaj56 kcal
-
20.5g tojás26 kcal
-
7.8g cukor30 kcal
-
3.1g finomliszt11 kcal
-
3.1g étkezési keményítő12 kcal
-
3.1g mandula18 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
-
0.6g zsemlemorzsa2 kcal
A rétegezéshez
-
24.8g sárgabaracklekvár69 kcal
-
0.5g rum1 kcal
A csokoládémázhoz
-
2g víz0 kcal
-
7.5g étcsokoládé41 kcal
-
8.1g porcukor31 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
Összesen
360
kcal
- 4% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 65.9 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 358 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1035.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 182 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 440 mg
-
Nátrium 218 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 199.6 g
-
Cukor 146 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 105.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 379 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 239 mg
-
Retinol - A vitamin: 373 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 388 micro
Összesen
1455
kcal
- 4% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.8 g
Zsír
-
Összesen 263.8 g
-
Telített zsírsav 139 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1431 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4142.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 726 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 600 mg
-
Foszfor 1760 mg
-
Nátrium 872 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 798.5 g
-
Cukor 582 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 420.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1517 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 233 micro
-
Kolin: 956 mg
-
Retinol - A vitamin: 1491 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 314 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1554 micro
Összesen
5811
kcal
- 4% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 257.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.6 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 26.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
360
kcal
Hozzávalók
A csokoládés piskótatésztához
A rétegezéshez
-
400 g sárgabaracklekvár
-
1 ek rum
A csokoládémázhoz
-
1 ek vaj
Elkészítés
A csokoládés piskótatésztához
- A csokoládét darabokra tördeljük, és a vajjal együtt egy kis lábasban felolvasztjuk (vízfürdő felett vagy 1-es kerámialapon). A tojásokat szétválasztjuk.
- Előveszünk egy nagy keverőtálat, amibe majd az egész mennyiség belefér. A tojássárgákat ebben a tálban habosra keverjük a cukorral, a tojásfehérjét pedig egy másik edényben kemény habbá verjük. Most a lisztet, a keményítőt, a mandulát, a sütőport, sót és vaníliát hozzákeverjük a tojásmasszához, majd a csokoládét és a tojáshabot is hozzákeverjük.
- A sütőt előmelegítjük. Egy kerek, kapcsos tortaformát kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, majd belesimítjuk a tésztát, és az alsó sínen megsütjük. Ezután még 15 percig a sütőben hagyjuk, de az ajtót nem nyitjuk ki. Ha letelt az idő, kivesszük, és a formában hagyjuk kihűlni. (Ez úgy 2 óra).
- Közben a lekvárt homogénné keverjük, vagy botmixerrel pürésítjük (ez fontos!), és hozzáadjuk a rumot is.
- Ha a tészta kihűlt, keresztben elvágjuk (esetleg a tetejét le lehet vágni, hogy vízszintes legyen), és megkenjük a lekvár felével, rátesszük a tészta tetejét, és azt is megkenjük.
- A csokoládémázhoz egy edényben felmelegítjük a vizet, és vízgőz fölött (vagy a kerámialap 1-es fokozatán) megolvasztjuk benne a csokoládét, és elkeverjük a cukorral. Óvatosan keverve, felolvasztjuk, de csak 40 °C-ra melegítjük, nem szabad túlhevíteni! Utojára adjuk hozzá a vajat, és szobahőmérsékleten kevergetve, lehűtjük.
- A kész csokoládémázt egy vízbe mártott, széles pengéjű késsel (vagy egy erre a célra használt tortasimítóval) egyenletesen rásimítjuk a süteményre, és hagyjuk, hogy teljesen megszáradjon.
- Mivel a csokoládémáz szinte légmentesen lezárja a tortát, ezért felvágás nélkül néhány napig hűvös helyen jól eltartható.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8760
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 22.
Ajánló
Első alkalommal sütöttem, de nagyon finom lett, bátran ajánlom másnak is: ugorjon neki! Tejszínhabbal is kínálhatjuk!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Ildi71
19 recept
Már régóta meg szerettem volna sütni ezt a híres tortát. Az erdetihez nagyon hasonlító receptet kerestem a neten, és megtaláltam itt. Köszönet érte Mamma-nak! A receptet egy az egyben átmásoltam, remélem nem haragszik meg érte! 28 cm-es torta = 12 szelet / 430 kcal / 25 g zsír / LF30 52,3 %