Sacher torta ahogy picuri készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
33g étcsokoládé182 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A kakaóporos vajas krémhez
-
17g tej9 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
8 kcal
A fondant díszítéshez
-
1 kcal
-
33g pillecukor106 kcal
-
75g porcukor290 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Az összeállításhoz
-
17g meggylekvár46 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
2g vaj17 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
Összesen
1396
kcal
- 4% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A kakaóporos vajas krémhez
-
100g tej56 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
46 kcal
A fondant díszítéshez
-
5 kcal
-
200g pillecukor636 kcal
-
450g porcukor1742 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Az összeállításhoz
-
100g meggylekvár278 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
8373
kcal
- 4% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
8.9g étcsokoládé48 kcal
-
6.6g vaj48 kcal
-
13.3g cukor51 kcal
-
6.6g finomliszt24 kcal
-
14.6g tojás18 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
A kakaóporos vajas krémhez
-
4.4g tej2 kcal
-
0.7g finomliszt2 kcal
-
4.4g porcukor17 kcal
-
4.4g vaj32 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
A fondant díszítéshez
-
0.1g cukrozatlan kakaópor0 kcal
-
8.9g pillecukor28 kcal
-
19.9g porcukor77 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Az összeállításhoz
-
4.4g meggylekvár12 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.7g finomliszt2 kcal
Összesen
367
kcal
- 4% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 51.9 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 277 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1077.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 238 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 439 mg
-
Nátrium 283 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 227.1 g
-
Cukor 186 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 58.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 379 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 373 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 261 micro
Összesen
1396
kcal
- 4% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 78.4 g
Zsír
-
Összesen 311.6 g
-
Telített zsírsav 183 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1664 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6467.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 1425 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 494 mg
-
Foszfor 2631 mg
-
Nátrium 1695 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1362.9 g
-
Cukor 1114 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 351.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2274 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 211 micro
-
Kolin: 935 mg
-
Retinol - A vitamin: 2236 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 469 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1563 micro
Összesen
8373
kcal
- 4% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 286.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.4 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
367
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg étcsokoládé
-
15 dkg vaj
-
30 dkg cukor
-
15 dkg finomliszt
-
6 db tojás
-
1 csomag sütőpor
A kakaóporos vajas krémhez
-
1 dl tej
-
1 evőkanál finomliszt
-
10 dkg porcukor
-
10 dkg vaj
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A fondant díszítéshez
-
1 kk cukrozatlan kakaópor
-
20 dkg pillecukor
-
45 dkg porcukor
-
3 csepp ételfesték
Az összeállításhoz
A tepsi kikenéséhez
-
1 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A tésztához
- Az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk.
- A vajat a cukor felével kikeverjük krémesre, majd hozzáöntjük a csokoládét. Tipp: tehetünk hozzá egy kis cukrozatlan kakaóport is, hogy sötétebb legyen a tésztánk.
- Majd a masszához adjuk a tojások sárgájátegyesével, és összedolgozzuk vele.
- A megmaradt cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, majd ezt is beleforgatjuk a masszánkba. Következhet rá a szitált sütőporos liszt.
- Kivajazott, lisztezett kerek sütőformába öntjük, és megsütjük (sütőtől függően).
- Ha megsült, középen félbevágjuk, és megkenjük lekvárral, én házi meggylekvárt használtam. Tipp: ilyenkor szokták a tetejét leönteni csokival, de én továbbfejlesztettem.
- Kívülről bekenjük kakaóporos vajas krémmel, hogy a fondant rátapadjon majd. 1 dl tej, 1 kanál liszt sűrűre főzve, ha kihűlt, hozzáadjuk a 10 dkg porcukrot 10 dkg vajjal habosra keverve masszát. Majd hozzáadunk két kanál cukrozatlan kakaót, és simára keverjük.)
- Összeállítjuk a fondantot:
- Mikróban megmelegítjük a pillecukrot jól kikent margarinos magas falú tálban.
- Alaposan összedolgozzuk a porcukorral, hogy nyújtható állagú legyen.
- Befedjük a tetejét fehérrel, a többit pedigszínezzük, és elkészítjük a díszeket rá.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3985
- Feltöltés dátuma: 2012. május 23.
Ajánló
Kevés cukorral készült, így akik nem szeretik a túl édes dolgokat, azoknak is bátran ajánlom!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Sacher torta, igaz nem csokiborítással. Nem akartam olyan egyszerűnek látni a tetejét. Ezért lekvárral bekentem a tetejét is vékonyan, és bevontam pillecukor fondant-nal, és díszítettem saját készítésű virággal és díszekkel. Így szerintem sokkal jobban néz ki, és az íze is nagyon jó együtt!