r
Nosalty Logó

Sacher torta ahogy picuri készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Sacher torta ahogy picuri készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A kakaóporos vajas krémhez

A fondant díszítéshez

Az összeállításhoz

A tepsi kikenéséhez

1396
Kalória
13.1g
Fehérje
227.1g
Szénhidrátok
51.9g
Zsír
58.6g
Víz
277.3g
Koleszterin
4.7g
Rost
185.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A kakaóporos vajas krémhez

A fondant díszítéshez

Az összeállításhoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1396 kcal
  • 4% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A kakaóporos vajas krémhez

A fondant díszítéshez

Az összeállításhoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 8373 kcal
  • 4% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A kakaóporos vajas krémhez

A fondant díszítéshez

Az összeállításhoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 367 kcal
  • 4% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1077.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.1 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    379 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 1396 kcal
  • 4% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.4 g

Zsír

  • Összesen
    311.6 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1664 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6467.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1425 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    494 mg
  • Foszfor
    2631 mg
  • Nátrium
    1695 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1362.9 g
  • Cukor
    1114 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    351.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2274 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    935 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2236 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1563 micro
Összesen 8373 kcal
  • 4% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 367 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk.
  2. A vajat a cukor felével kikeverjük krémesre, majd hozzáöntjük a csokoládét. Tipp: tehetünk hozzá egy kis cukrozatlan kakaóport is, hogy sötétebb legyen a tésztánk.
  3. Majd a masszához adjuk a tojások sárgájátegyesével, és összedolgozzuk vele.
  4. A megmaradt cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, majd ezt is beleforgatjuk a masszánkba. Következhet rá a szitált sütőporos liszt.
  5. Kivajazott, lisztezett kerek sütőformába öntjük, és megsütjük (sütőtől függően).
  6. Ha megsült, középen félbevágjuk, és megkenjük lekvárral, én házi meggylekvárt használtam. Tipp: ilyenkor szokták a tetejét leönteni csokival, de én továbbfejlesztettem.
  7. Kívülről bekenjük kakaóporos vajas krémmel, hogy a fondant rátapadjon majd. 1 dl tej, 1 kanál liszt sűrűre főzve, ha kihűlt, hozzáadjuk a 10 dkg porcukrot 10 dkg vajjal habosra keverve masszát. Majd hozzáadunk két kanál cukrozatlan kakaót, és simára keverjük.)
  8. Összeállítjuk a fondantot:
  9. Mikróban megmelegítjük a pillecukrot jól kikent margarinos magas falú tálban.
  10. Alaposan összedolgozzuk a porcukorral, hogy nyújtható állagú legyen.
  11. Befedjük a tetejét fehérrel, a többit pedigszínezzük, és elkészítjük a díszeket rá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Sacher torta, igaz nem csokiborítással. Nem akartam olyan egyszerűnek látni a tetejét. Ezért lekvárral bekentem a tetejét is vékonyan, és bevontam pillecukor fondant-nal, és díszítettem saját készítésű virággal és díszekkel. Így szerintem sokkal jobban néz ki, és az íze is nagyon jó együtt!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

10 magas vastartalmú gyümölcs és zöldség, amit neked is be...

Amikor szóba kerül a vasfogyasztás, a legtöbben a vörös húsokra asszociálnak, ami nem csoda, hiszen az állati eredetű élelmiszerek természetesen magas vastartalommal rendelkeznek. Ugyanakkor akadnak olyan gyümölcsök és zöldségek is, amelyekben bőven megtalálható ez a tápanyag – csak tudnunk kell, hol keressük!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!