r
Nosalty Logó

Sacher torta ahogy picuri készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sacher torta ahogy picuri készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A kakaóporos vajas krémhez

A fondant díszítéshez

Az összeállításhoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1396 kcal
  • 4% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A kakaóporos vajas krémhez

A fondant díszítéshez

Az összeállításhoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 8373 kcal
  • 4% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A kakaóporos vajas krémhez

A fondant díszítéshez

Az összeállításhoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 367 kcal
  • 4% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1077.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.1 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    379 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 1396 kcal
  • 4% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.4 g

Zsír

  • Összesen
    311.6 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1664 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6467.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1425 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    494 mg
  • Foszfor
    2631 mg
  • Nátrium
    1695 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1362.9 g
  • Cukor
    1114 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2274 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    935 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2236 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1563 micro
Összesen 8373 kcal
  • 4% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 367 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kakaóporos vajas krémhez

A fondant díszítéshez

Az összeállításhoz

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk.
  2. A vajat a cukor felével kikeverjük krémesre, majd hozzáöntjük a csokoládét. Tipp: tehetünk hozzá egy kis cukrozatlan kakaóport is, hogy sötétebb legyen a tésztánk.
  3. Majd a masszához adjuk a tojások sárgájátegyesével, és összedolgozzuk vele.
  4. A megmaradt cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, majd ezt is beleforgatjuk a masszánkba. Következhet rá a szitált sütőporos liszt.
  5. Kivajazott, lisztezett kerek sütőformába öntjük, és megsütjük (sütőtől függően).
  6. Ha megsült, középen félbevágjuk, és megkenjük lekvárral, én házi meggylekvárt használtam. Tipp: ilyenkor szokták a tetejét leönteni csokival, de én továbbfejlesztettem.
  7. Kívülről bekenjük kakaóporos vajas krémmel, hogy a fondant rátapadjon majd. 1 dl tej, 1 kanál liszt sűrűre főzve, ha kihűlt, hozzáadjuk a 10 dkg porcukrot 10 dkg vajjal habosra keverve masszát. Majd hozzáadunk két kanál cukrozatlan kakaót, és simára keverjük.)
  8. Összeállítjuk a fondantot:
  9. Mikróban megmelegítjük a pillecukrot jól kikent margarinos magas falú tálban.
  10. Alaposan összedolgozzuk a porcukorral, hogy nyújtható állagú legyen.
  11. Befedjük a tetejét fehérrel, a többit pedigszínezzük, és elkészítjük a díszeket rá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3985
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 23.

Ajánló

Kevés cukorral készült, így akik nem szeretik a túl édes dolgokat, azoknak is bátran ajánlom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sacher torta, igaz nem csokiborítással. Nem akartam olyan egyszerűnek látni a tetejét. Ezért lekvárral bekentem a tetejét is vékonyan, és bevontam pillecukor fondant-nal, és díszítettem saját készítésű virággal és díszekkel. Így szerintem sokkal jobban néz ki, és az íze is nagyon jó együtt!

Hozzávalók

A tésztához

A kakaóporos vajas krémhez

A fondant díszítéshez

Az összeállításhoz

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...