r
Nosalty Logó

Sacher kocka VnéEdittől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Sacher kocka VnéEdittől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tészta

A máz

Összesen 1198 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tészta

A máz

Összesen 9569 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tészta

A máz

Összesen 376 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1272.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.5 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 1198 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.9 g

Zsír

  • Összesen
    472.9 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    193 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    2201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10179.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    2049 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    894 mg
  • Foszfor
    4361 mg
  • Nátrium
    2478 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1211.9 g
  • Cukor
    847 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    624.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3396 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    323 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    1805 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3233 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    1960 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3130 micro
Összesen 9569 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 376 kcal

Hozzávalók

A tészta

A máz

Elkészítés

A tészta

  1. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, az étcsokit gőz felett felolvasztjuk. A margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott csokit, a porcukrot, a vaníliás cukrot és egyenként a tojássárgákat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a kristálycukorral. A tojáshabot a sütőporral elkevert liszttel váltakozva a csokis masszába vegyítetjük. A tésztát a tepsibe öntjük, és 190 fokon 20 percig ,majd 160 fokon további 40 percig sütjük.
  2. Tűpróbával kell ellenőrizni, hogy átsült-e. (Jól át kell sülnie, különben beesik a közepe a hűléskor!) Kristálycukorral meghintünk egy deszkát, és a süteményt ráborítjuk, tepsit rátesszük, lenyomatjuk egy nehezékkel. Hagyjuk kihűlni.
  3. Ezután a sütőpapírt lehúzzuk róla, és hosszában ketté vágjuk. A felső fele maradt alul, megkenjük baracklekvárral. Kenés előtt a baracklekvárból a rostokat eltávolítjuk, egy szűrőn átpasszírozzuk. Rátesszük a tészta másik felét, felforrósított baracklekvárral lekenjük.
  4. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk,a sütemény tetejét és az oldalát is bevonjuk vele.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28×34
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6798
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Lajos Mari 66 torta szakácskönyvéből sütöttem tepsiben. Nagy köszönet a receptért. Nagy sikere volt. Máskor is elkészítem.

Hozzávalók

A tészta

A máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...