r
Nosalty Logó

Rusztikus nutellás kalács Sylviától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
Rusztikus nutellás kalács Sylviától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 614 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4904 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 364 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    716.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 614 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.5 g

Zsír

  • Összesen
    233.7 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5732.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    802 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1278 mg
  • Nátrium
    3083 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    600.5 g
  • Cukor
    190 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    841 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    423 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    823 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    582 micro
Összesen 4904 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 364 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt egy kevés langyos, cukros tejben megfuttatjuk.
  2. A liszthez hozzáadjuk a tojást, a maradék tejet, a lágy vajat, sót, cukrot és az élesztős tejet. Könnyű tésztát dagasztunk addig, amíg elválik a kezünktől és a táltól is. Meleg helyen kb. 1 órát kelni hagyjuk.
  3. Kinyújtjuk lisztezett felületen (kb. 25x35 cm-es téglalapra). Kenőlapát segítségével rákenjük a nutellát. A rövidebb oldalról indulva feltekerjük, mint a bejglit. Akkor jó, ha szélesebb és laposabb rudat kapunk, mint általában a bejglinél szokás.
  4. Ezután éles késsel bevágásokat készítünk, mintha egy fenyőfát készítenénk a rúdból. Tehát mindkét oldalán ferdén, párhuzamosan bevagdossuk, 2-2,5 cm távolságokat kihagyva. A közepét ne vágjuk át (mintha az lenne a fa törzse).
  5. Ezután a két egymással szemben álló tésztacsíkot átfordítjuk egymáson. Végig áthajtogatjuk az egész tésztát.
  6. Megkenjük tojássárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőben, kiolajozott tepsiben megsütjük (én szívesen használok sütőpapírt).
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6180
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rusztikus nutellás kalács Sylviától
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

Egy finom kalács, ami bármilyen ünnepen megállja a helyét. Én most húsvétra sütöttem. A nutella miatt a gyermekek kedvence is lehet (saját tapasztalat, az enyém is imádja :) ).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...