r
Nosalty Logó

Rumos rombusz puncshabbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Rumos rombusz puncshabbal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A rombuszhoz

A mázhoz

A puncshabhoz

Összesen 1782 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A rombuszhoz

A mázhoz

A puncshabhoz

Összesen 7129 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A rombuszhoz

A mázhoz

A puncshabhoz

Összesen 286 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    71.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1178 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.3 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    667 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    635 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    516 micro
Összesen 1782 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    116 g

Zsír

  • Összesen
    287.7 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4711.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    1009 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    1579 mg
  • Nátrium
    1424 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    969.2 g
  • Cukor
    593 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    497.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2669 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    1215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2540 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1552 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2065 micro
Összesen 7129 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

A rombuszhoz

A mázhoz

A puncshabhoz

Elkészítés

A rombuszhoz

  1. Elkészítjük a tésztát: a tojások sárgáját a cukorral, szódabikarbónával, vaníliás cukorral, citromlével és héjjal alaposan kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű felkockázott margarint, eldolgozzuk.
  3. A tojásfehérjéből kemény habot verünk csipet sóval, hozzáadjuk a margarinos masszát, apránként a lisztet, kb. fél deci tejet, majd lazán átforgatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a massza kb.2/3-át, a maradékba 1-2 ek. kakaóport keverünk.
  5. A kakaóporos tésztát kanalanként beleengedjük össze-vissza a tepsiben levő masszába.
  6. Kerülhet bele szintén kanalanként egy tábla olvasztott csoki is.
  7. Kb. 30 percig sütjük sütőpapírral bélelt tepsiben, tűpróbáig.
  8. A langyos tésztára kenjük a rummal alaposan kikevert porcukrot.
  9. A habhoz elkészítjük a pudingot a tejjel, majd a habszifonba töltjük.
  10. Tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x22x5
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9766
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régi, családi receptünk, szép márványos tészta, a rumtól nagyon illatos. Több napig finom puha marad. Most teljes kiőrlésű rozslisztből készítettem, finomlisztből mutatósabb.

Hozzávalók

A rombuszhoz

A mázhoz

A puncshabhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...