r
Nosalty Logó

Rumos-rácsos almás linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Rumos-rácsos almás linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1057 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5286 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 145 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1042 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.5 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    427.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 1057 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    151.5 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5210.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1323 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    2156 mg
  • Nátrium
    1265 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    937.3 g
  • Cukor
    460 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    2136.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    856 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    773 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    795 micro
  • β-crypt
    262 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1013 micro
Összesen 5286 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Összegyúrjuk az alapanyagokat. Annyi tejet öntünk hozzá, amennyit a tészta felvesz.
  2. Kétharmad részét lisztezett deszkán kinyújtjuk, és vajazott, lisztezett tepsibe tesszük.
  3. Az almát lereszeljük. Kinyomkodjuk a levétől, és odatesszük párolni. Cukorral, fahéjjal ízesítjük.
  4. Zsemlemorzsával (én dióval) meghintjük a tészta tetejét, majd rákenjük az almás masszát.
  5. A többi tésztából tetszés szerinti rácsokat készítünk. Az almára helyezzük. Tojással megkenjük.
  6. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4589
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alma mennyiségét lehet növelni, annál finomabb lesz. A tészta tetejét, mielőtt az almát rákenném, én darált dióval szórtam meg, nehogy elázzon a tészta. Frissen nehezebb volt szeletelni, de másnapra igazán tökéletes lett!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...