Rumos-morzsás csokitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
4 kcal
-
29 kcal
A kémhez
-
50g tej28 kcal
-
29 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
4g rum10 kcal
A tetejére
-
8g tortabevonó46 kcal
-
31 kcal
-
4g keksz17 kcal
-
63 kcal
Összesen
679
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
46 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
A kémhez
-
600g tej336 kcal
-
343 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
50g rum116 kcal
A tetejére
-
100g tortabevonó546 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
50g keksz210 kcal
-
300g növényi habtejszín753 kcal
Összesen
8116
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
12.8g tojás16 kcal
-
7.7g cukor30 kcal
-
7.7g finomliszt28 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
1.5g napraforgó olaj14 kcal
A kémhez
-
23.2g tej13 kcal
-
3.5g csokoládés pudingpor13 kcal
-
9.7g margarin69 kcal
-
7.7g porcukor30 kcal
-
3.9g étcsokoládé21 kcal
-
1.9g rum4 kcal
A tetejére
-
3.9g tortabevonó21 kcal
-
1.6g napraforgó olaj15 kcal
-
1.9g keksz8 kcal
-
11.6g növényi habtejszín29 kcal
Összesen
313
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 38.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 603.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 214 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.9 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 27.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 199 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 131 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
679
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103 g
Zsír
-
Összesen 463.2 g
-
Telített zsírsav 170 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 166 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 99 g
-
Koleszterin 1102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7245.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 1911 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 486 mg
-
Foszfor 2567 mg
-
Nátrium 2063 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 863.3 g
-
Cukor 542 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 330.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2516 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 61 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 255 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 197 micro
-
Kolin: 908 mg
-
Retinol - A vitamin: 2385 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 1577 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1566 micro
Összesen
8116
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.4 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
313
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
20 dkg cukor
-
20 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
5 ek napraforgó olaj
A kémhez
-
6 dl tej
-
2 csomag csokoládés pudingpor
-
25 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
A tetejére
-
10 dkg tortabevonó
-
0.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- A tojásokat a cukorral és sóval jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a liszttel összeszitált kakaót és sütőport, végül lazán hozzákeverjük az olajat.
- Kikent, lisztezett formába töltjük.
- Előmelegített sütőben normál sütéssel sütjük. Tűpróbát végezzünk!
- Kihűtjük, 3 lapba vágjuk, és megtöltjük.
- A pudingot megfőzzük a tejjel, a margarint a cukorral kihabosítjuk, majd a kihűlt pudiinggal összedolgozzuk, közben adunk hozzá rumot vagy aromát.
- Ha betöltöttük a tortát, kenjük be az oldalát is, de a tetejét nem, arra tegyünk félre egy kis krémet.
- Tegyük hűtőbe egy éjszakára.
- Egy lapos tányérba beletesszük a darált kekszet, a tortát a két kezünk között végiggurítjuk a darált kekszen, így szépen lehet panírozni.
- A csokit felolvasztjuk, adunk egy fél dl olajat hozzá, jól kikeverjük, és bevonjuk a tetejét, hagyjuk, hogy csorogjon az oldalára is.
- A Hulalát jó keményre felverjük, kevés étel festékkel színezzük, és kedvünkre díszítünk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3910
- Feltöltés dátuma: 2011. november 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Mivel házilag nem megoldható, hogy az oldala is csokis legyen, ezért így találtam ki, és bejött, tetszik. A Hulala növényi eredetű cukrászati habalap, nagyon jó vele dolgozni.