r
Nosalty Logó

Rumos-morzsás csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rumos-morzsás csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A kémhez

A tetejére

Összesen 679 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A kémhez

A tetejére

Összesen 8116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A kémhez

A tetejére

Összesen 313 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 679 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103 g

Zsír

  • Összesen
    463.2 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    1102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7245.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1911 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    486 mg
  • Foszfor
    2567 mg
  • Nátrium
    2063 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    863.3 g
  • Cukor
    542 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2516 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    908 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1577 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1566 micro
Összesen 8116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat a cukorral és sóval jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a liszttel összeszitált kakaót és sütőport, végül lazán hozzákeverjük az olajat.
  2. Kikent, lisztezett formába töltjük.
  3. Előmelegített sütőben normál sütéssel sütjük. Tűpróbát végezzünk!
  4. Kihűtjük, 3 lapba vágjuk, és megtöltjük.
  5. A pudingot megfőzzük a tejjel, a margarint a cukorral kihabosítjuk, majd a kihűlt pudiinggal összedolgozzuk, közben adunk hozzá rumot vagy aromát.
  6. Ha betöltöttük a tortát, kenjük be az oldalát is, de a tetejét nem, arra tegyünk félre egy kis krémet.
  7. Tegyük hűtőbe egy éjszakára.
  8. Egy lapos tányérba beletesszük a darált kekszet, a tortát a két kezünk között végiggurítjuk a darált kekszen, így szépen lehet panírozni.
  9. A csokit felolvasztjuk, adunk egy fél dl olajat hozzá, jól kikeverjük, és bevonjuk a tetejét, hagyjuk, hogy csorogjon az oldalára is.
  10. A Hulalát jó keményre felverjük, kevés étel festékkel színezzük, és kedvünkre díszítünk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3910
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel házilag nem megoldható, hogy az oldala is csokis legyen, ezért így találtam ki, és bejött, tetszik. A Hulala növényi eredetű cukrászati habalap, nagyon jó vele dolgozni.

Hozzávalók

A tésztához

A kémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...