Rumos mézes krémes házi recept alapján
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
12g vaj86 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
17g tojás21 kcal
-
10g méz30 kcal
-
0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
A krémhez
-
8g finomliszt29 kcal
-
50g tej28 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
8 kcal
-
5g rum12 kcal
-
83 kcal
A tetejére
Összesen
776
kcal
- 5% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
120g vaj860 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
100g méz304 kcal
-
0 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
A krémhez
-
80g finomliszt291 kcal
-
500g tej280 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
50g rum116 kcal
-
300g sárgabaracklekvár834 kcal
A tetejére
Összesen
7754
kcal
- 5% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
4.8g vaj35 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
6.6g tojás8 kcal
-
4g méz12 kcal
-
0 kcal
-
20.1g finomliszt73 kcal
A krémhez
-
3.2g finomliszt12 kcal
-
20.1g tej11 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
6g vaj43 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
2g rum5 kcal
-
33 kcal
A tetejére
-
4g porcukor16 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
1g víz0 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
Összesen
311
kcal
- 5% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 26.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 325.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.4 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 39.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 217 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 214 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
776
kcal
- 5% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 100.9 g
Zsír
-
Összesen 262.8 g
-
Telített zsírsav 155 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3256 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 257 mg
-
Kálcium 903 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 265 mg
-
Foszfor 1192 mg
-
Nátrium 609 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1234.3 g
-
Cukor 719 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 392.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2175 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 269 micro
-
Kolin: 576 mg
-
Retinol - A vitamin: 2138 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 449 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 842 micro
Összesen
7754
kcal
- 5% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 130.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.5 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
311
kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A tésztához
-
12 dkg vaj
-
20 dkg cukor
-
3 db tojás
-
4 ek méz
-
1 ek szódabikarbóna
-
50 dkg finomliszt
A krémhez
-
80 g finomliszt
-
5 dl tej
-
15 dkg cukor
-
15 dkg vaj
-
2 csomag vaníliás cukor
-
0.5 dl rum
-
300 g sárgabaracklekvár
A tetejére
-
10 dkg porcukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
3 ek víz
-
1 ek vaj
Elkészítés
A tésztához
- Egy lábasba tesszük a vajat, a cukrot, a 3 egész tojást és a mézet, majd kis lángon melegítjük, felfőzzük.
- Amikor kezd barnulni a massza, akkor levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a szódabikarbónát, és jól elkeverjük.
- Egy nagyobb tálba teszünk 50 dkg sima lisztet, és a forró masszát ráöntjük. Először fakanállal elkeverjük (mert nagyon forró), utána kézzel összegyúrjuk. Gyorsan kell vele dolgozni, hogy ne nagyon hűljön ki, mert akkor nehéz nyújtani.
- A tésztát 4 egyenlő részre vágjuk, lisztezett deszkán vékony (kb. 2 mm) lapokat nyújtunk. A sütőt már előmelegítettük, kb. 200 fokra. Sütőlapra sütőpapírt teszünk, arra a tésztalapot, és néhány percig sütjük.
- Lecsúsztatjuk a papírról, és máris tesszük rá a következő lapot. Így kisütjük mind a négyet, majd hagyjuk kihűlni.
- Közben elkészítjük a krémet.
A krémhez
- Egy lábasba öntjük a lisztet, és csomómentesre keverjük a tejjel. Lassú tűzön hozzáadjuk a cukrot, besűrítjük, majd kihűtjük.
- A kihűlt krémbe öntjük a puha vajat, majd a rumot és vaníliás cukrot, és robotgéppel simára keverjük.
- Elkészítjük a csokimázat.
- Amikor már minden hideg, összerakjuk a sütit. 1. lap, rá a krém fele. Következő lap, rá baracklekvár, 3. lap, rá a krém másik fele, és végül a 4. lap, amire a kakaós krémet öntjük.
- Hűtőben pihentetjük egy éjszakát, hogy az ízek összeérjenek és a tészta megpuhuljon, de ha nem bírjuk ki, szinte azonnal fogyasztható. :)
A tetejére
- Kis lábasban elkeverjük a porcukrot a kakaóval és a vízzel, és alacsony lángon felfőzzük.
- Levesszük a tűről, hozzáadjuk a vajat, majd elkeverjük.
- Félretesszük, míg összerakjuk a süteményt.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 836
- Tegnapi nézettség: 4819
- 7 napos nézettség: 18483
- Össznézettség: 174007
- Feltöltés dátuma: 2017. december 19.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi sütemények
további kategória:
húsvét
kategória:
húsvéti sütemény receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nosalty
1509 recept
Az ünnepek egyik legkedveltebb süteménye, mindenki kedvence, a mézes-krémes. Igazi házi recept, egy pici rummal megbolondítva! ;)