r
Nosalty Logó

Rumos mézes krémes házi recept alapján

4,7

3 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Rumos mézes krémes házi recept alapján
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

776
Kalória
10.1g
Fehérje
123.4g
Szénhidrátok
26.3g
Zsír
39.2g
Víz
115.1g
Koleszterin
2.7g
Rost
71.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 776 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7754 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 311 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.4 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 776 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.9 g

Zsír

  • Összesen
    262.8 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3256 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    903 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1192 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1234.3 g
  • Cukor
    719 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    392.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    576 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    842 micro
Összesen 7754 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 311 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy lábasba tesszük a vajat, a cukrot, a 3 egész tojást és a mézet, majd kis lángon melegítjük, felfőzzük.
  2. Amikor kezd barnulni a massza, akkor levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a szódabikarbónát, és jól elkeverjük.
  3. Egy nagyobb tálba teszünk 50 dkg sima lisztet, és a forró masszát ráöntjük. Először fakanállal elkeverjük (mert nagyon forró), utána kézzel összegyúrjuk. Gyorsan kell vele dolgozni, hogy ne nagyon hűljön ki, mert akkor nehéz nyújtani.
  4. A tésztát 4 egyenlő részre vágjuk, lisztezett deszkán vékony (kb. 2 mm) lapokat nyújtunk. A sütőt már előmelegítettük, kb. 200 fokra. Sütőlapra sütőpapírt teszünk, arra a tésztalapot, és néhány percig sütjük.
  5. Lecsúsztatjuk a papírról, és máris tesszük rá a következő lapot. Így kisütjük mind a négyet, majd hagyjuk kihűlni.
  6. Közben elkészítjük a krémet.

A krémhez

  1. Egy lábasba öntjük a lisztet, és csomómentesre keverjük a tejjel. Lassú tűzön hozzáadjuk a cukrot, besűrítjük, majd kihűtjük.
  2. A kihűlt krémbe öntjük a puha vajat, majd a rumot és vaníliás cukrot, és robotgéppel simára keverjük.
  3. Elkészítjük a csokimázat.
  4. Amikor már minden hideg, összerakjuk a sütit. 1. lap, rá a krém fele. Következő lap, rá baracklekvár, 3. lap, rá a krém másik fele, és végül a 4. lap, amire a kakaós krémet öntjük.
  5. Hűtőben pihentetjük egy éjszakát, hogy az ízek összeérjenek és a tészta megpuhuljon, de ha nem bírjuk ki, szinte azonnal fogyasztható. :)

A tetejére

  1. Kis lábasban elkeverjük a porcukrot a kakaóval és a vízzel, és alacsony lángon felfőzzük.
  2. Levesszük a tűről, hozzáadjuk a vajat, majd elkeverjük.
  3. Félretesszük, míg összerakjuk a süteményt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az ünnepek egyik legkedveltebb süteménye, mindenki kedvence, a mézes-krémes. Igazi házi recept, egy pici rummal megbolondítva! ;)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zserbószelet cukormentesen

Ha szeretnénk egy cukormentes alternatívát a zserbóra, amit ráadásul sütni sem kell és még vegán is, akkor itt egy szuper recept! Nem kell izgulni, ízben mennyei lesz.

Nosalty

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!