r
Nosalty Logó

Rumos-diós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Rumos-diós szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tálaláshoz

Összesen 872 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tálaláshoz

Összesen 6987 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tálaláshoz

Összesen 299 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    924.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 872 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.5 g

Zsír

  • Összesen
    424.4 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    164 g
  • Koleszterin
    928 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7396.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    2012 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    723 mg
  • Foszfor
    2791 mg
  • Nátrium
    1633 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    673.3 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    612.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1555 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    568 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1522 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    604 micro
Összesen 6987 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Kikeverjük a tészta nedves hozzávalóit (tojás, kávé, tejföl) a cukorral, majd hozzákeverjük a diót.
  2. Végén hozzáadjuk a sütőporos, szódabikarbónás lisztet, majd az egészet sütőpapíros nagy gáztepsibe öntjük, és készre sütjük.
  3. Míg hűl a tészta, elkészítjük a krémet: Fél liter tejben péppé főzzük a lisztet és a diót, ha kész, a forró alapba keverjük a cukrot és egy darabka vajat.
  4. Végül apránként a rumot is hozzáadjuk.
  5. A kihűlt tésztalapot hosszában elvágjuk, és megtöltjük a langyos krémmel, tetejét, oldalát is megkenjük.
  6. Csokidarával, dióval, habbal díszíthetjük.
  7. Hűtőben tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11479
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csak úgy kitaláltuk:ennénk valami diósat. Minden hozzávaló volt itthon, egy régi recept is előkerült, csak egy kis energiát kellett befektetni az elkészítésbe. Megérte!:-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...